ABD'de Washington Eyalet Senatosu, 18 yaşından küçük çocukların trans olmasına izin veren ve ebeveynlerin söz hakkını elinden alan yasa tasarısını geçtiğimiz nisan ayında onayladı. Yasa tasarısı uyarınca, eğer 18 yaşından küçük bir çocuk trans olduğunu söyler ve ebeveynleri trans ameliyatları olmasına/ilaç kullanmasına izin vermezse, eyalet yetkilileri, çocuğu ebeveynlerin elinden alıp trans işlemleri olması için götürecek ve trans sığınma evlerine yerleştirecekti.

Filistin'e destek gösterisine katılan ABD Başkan adayı Stein gözaltına alındı Filistin'e destek gösterisine katılan ABD Başkan adayı Stein gözaltına alındı

Senatoda uzun süre tartışmalara neden olan yasa tasarısının ardından bugün ABD kongresinde trans çocuklar söz aldı. 12 yaşında erkek olmak için ailesinin yardımıyla cinsiyet değiştirmeye başlayıp 16 yaşında pişman olan ve eski cinsiyetine dönen Chloe Cole'nin anlattıkları dehşete düşürdü.

'ÇOCUKLUĞUM MAHVOLDU'
Sözlerine "Çocukluğum mahvoldu" diyerek başlayan Cole konuşmasında; "Sevilmeye ihtiyacım vardı. Sorunlarımı atlatmam için bana terapi verilmeliydi. Bir erkeğe dönüşürsem tüm sorunlarım çözülecek sanrısına ihtiyacım yoktu. Yeterince çocuk bu sözde bilimin kurbanı oldu. Bu skandalı sona erdirme cesaretine sahip olmanız ve diğer savunmasız gençlerin benim yaşadıklarımı yaşamamasını sağlamanız umuduyla konuşuyorum.” ifadelerini kullandı.