Kocaeli'nin Körfez ilçesi İmam Hz. Ali Camii'nde 10 yıldır imam hatiplik yapan Metin Ö, izinli olduğu bir gün eşraftan birinin cenaze mevlid programına taziye için katıldığında kendisinden dua ve sohbet yapması talebini geri çevirmeyerek 45 dakikalık bir sohbet gerçekleştirdi. Bu sohbetten 48 saniyelik bir bölüm, kurgu-montajla servis edilince olay adliyeye kadar taşındı.

ÖNCE SERBEST BIRAKILDI! SONRA BİR EL DEVREYE GİRDİ VE İMAM TUTUKLANDI! KİM BUNLAR?

Metin Ö. önce çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı. İddiaya göre daha sonra Cumhuriyet Savcısı’nın itirazıyla yeniden yargılanıp tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Körfez İlçe Müftülüğü de imam hakkında idari soruşturma başlattı.

Malezya'da yakalanan Mossad ajanı derin şüphelere neden oldu Malezya'da yakalanan Mossad ajanı derin şüphelere neden oldu

İZİN GÜNÜNDE BİR MEVLİDDE YAPTIĞI KONUŞMADAN DOLAYI TUTUKLANDI!

“Halifelik kaldırıldı. Medreseler kapatıldı. Tekkeler kapatıldı. Müslümanlar cehalete, daha sonra alfabeler değiştirildi. Bugün herşeyi bilen müslüman, yarın hiçbir şey bilmez oldu. Bu haller geldi başımıza, tarihi iyi okuyun. İyi araştırın...'' şeklinde vaaz veren imam Metin Ö'nün sohbeti montajlanarak servis edildi.

ATATÜRK'Ü KORUMA KANUNU İLE TUTUKLANDI

İmam Metin Ö,  ‘Atatürk’ü Koruma Kanunu’ ve ‘Halkı Düşmanlığa Teşvik’ suçlamasıyla tutuklandı.

TED ANTALYA KOLEJİ'NDE ÖĞRETMEN SERBEST! İMAM TUTUKLANDI!

Kamuoyu bu olayla eş zamanlı olarak yaşanan TED Antalya Koleji'nde ki 29 Ekim kutlamalarında yapılan konuşmayı hatırladı. İmam Metin Ö'nün tutuklanması paylaşımlarına gelen yorumlarda ''TED Koleji'nde yapılan konuşma da öğretmen ifadeye çağrılmış ve serbest bırakılmıştı. İmam ne suç işledi de tutuklandı?'' soruları soruldu.

Antalya TED Koleji’nde Cumhuriyetin 100. yılı kutlamalarında yaptığı konuşma ile sosyal medyada gündem olan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Emine K., öğrencilere hitaben yaptığı, ‘Cumhuriyetin değerlerinin erozyona uğradığı'na ilişkin konuşması nedeniyle'' Türk Ceza Kanunu’nun ''halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçu'' konulu 216. maddesini ihlal suçundan soruşturma başlatılmış ve öğretmen serbest bırakılmıştı.

Öğretmen Emine K, siyasi içerikli konuşması serbest, İmam'a yasak mı?

''TÜRKİYE YÜZYILI MASALINA HERKESİ İNANDIRMAYA ÇALIŞANLAR''

Söz konusu öğretmen, “Cumhuriyetin gözbebeği fabrikalar bir bir yabancılara satılırken, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı çerez gibi parası olan herkese dağıtılırken, yabancılar ülkende imtiyazlarla sefa sürerken, parası olan her şeye hüküm verirken; memurun, doktorun, işçinin, öğretmenin kendi ülkesinde ikinci sınıf vatandaş muamelesi görürken ve en önemlisi, ‘geleceğim’ dediğin gençler umutsuzca ülkeden gitmenin yollarını ararken sen neredesin?” ifadelerini kullanmıştı.