Irak’ın kuzeyindeki Metina’da TSK’nın askerî üssüne yönelik gerçekleştirilen hain saldırıda 9 Mehmetçiğin şehit olduğu olay, terör yanlısı sözde gazetecileri sevindirdi. Terör örgütü PKK’nın medya yapılanması kapsamında faaliyet yürüten Medya Haber TV, terör saldırısının ardından manidar bir yayın gerçekleştirdi. PKK’nın ‘terör sesi’ olarak ekran önüne çıkardığı eski HDP Milletvekili Kemal Aktaş, sözde gazeteciler Amed Dicle ile Beritan Sarya gibi isimlerin katıldığı programın başından sonuna aşağılık ifadeler kullanılırken CHP’ye ayrı parantez açıldı.

PKK’lı teröristlerin “gerilla” diye nitelendirildiği, “Gerilla Zap’ta Kürt düşmanı savaş konseptinin çöküşünü ilan etti” şeklinde altyazının ekrana verildiği programda CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e övgüler dizildi.

AK Parti milletvekili İsmail Ok'u entübe eden FETÖ'cü doktor itiraf etti, yargılanacak! AK Parti milletvekili İsmail Ok'u entübe eden FETÖ'cü doktor itiraf etti, yargılanacak!

HDP 24. dönem Van milletvekili Kemal Aktaş, Özgür Özel’in saldırı sonrası yaptığı açıklamaya destek verdi.

Sunucunun Özgür Özel’den naklettiği “Biz evlatlarımızın kanı yerde kalmasın demek yerine artık evlatlarımızın kanı akmasın diyoruz. Bunun için de tedbir alın, akılcı olun diyoruz. Biz o bildiriye imza atmadık, siz imza attınız diye bu olay önlenmiş mi oldu?” şeklindeki ifadelerini yorumlayan Kemal Aktaş, Türkiye’de terör karşıtı tek sesin bu şekilde bölündüğünü belirtti.

ÖZEL’İN TAVRINI BÜTÜN PARTİLERE ÖRNEK GÖSTERDİ

PKK’nın Medya Haber TV’sinde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Özgür Özel’in değerlendirmeleri, mesajları kısa da olsa vurguları önemle dikkat çekici. Aslında şimdi bütün siyasi partiler şimdiye kadar ‘vatan millet Sakarya’ adı altında Türkiye’nin geleceği, bütünlüğü, teröre karşı mücadele’ deyip bu anlamda herkesi arkalarında sıraya dizdiler. Ve dolayısıyla herkes bu konuda bütünleşti, birleşti ve dolayısıyla ses edemeyecek bir duruma getirdiler durumu.

Özgür Özel’in şu anda vermiş olduğu ifade tarzları, kamuoyu ile paylaştığı ve savaşa karşı tutumunu ortaya koyduğu bu yaklaşım aslında bütün siyasi partilerin göstermesi gereken bir tutumdur. Yani ‘kanları yerde kalmayacak’ her seferinde bunu söylüyorlar... İşgalci olan bir orduya karşı, bir devlete karşı elbette halklar meşru direnme haklarını kullanacaklardır.”

O KANALA ÖZGÜR ÖZEL DE KATILMIŞTI

Terör örgütü PKK’nın bülteni gibi yayın yapan, öldürülen teröristler için belgeseller yayınlayan, PKK saldırılarından övgüyle bahseden, teröristleri “gerilla” diyerek güzellemeye kalkan, Türk ordusuna “işgalci” deme cüretinde bulunan Medya Haber TV, daha önce Özgür Özel’i de ekranlarında ağırlamıştı.

Haber7