Yeni Emniyet Genel Müdür yardımcısı Selami Yıldız, 1968 yılında İstanbul'da doğmuştur. Polis Koleji ve Polis Akademisi'nden mezun olan Yıldız, kariyerine 1990 yılında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde Komiser Yardımcısı olarak başlamıştır.

Selami Yıldız'ın Görev Yeri ve Rütbe Geçmişi
Yıldız, 1994'te Kars Emniyet Müdürlüğü'ne atandı ve 1996-1997 yılları arasında Ardahan ilinde görev yaptı. Ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü kadrosuna dahil oldu. Yıldız, 1998-2000 yılları arasında Portekiz Büyükelçiliği'nde Güvenlik Ataşesi olarak görev yapmıştır. Yurt dışı görevinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde 2008 yılına kadar hizmet vermiştir.

Selami Yıldız'ın Yüksek Rütbeli Görevler
2011 yılında 2. Sınıf Emniyet Müdürü rütbesine terfi eden Selami Yıldız, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde çeşitli şube, ilçe ve birimlerden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 2014 yılında 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğü'ne terfi etmiştir ve İstanbul Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı'nda Başmüfettişlik görevine getirilmiştir. 2015 yılında Bursa İl Emniyet Müdürlüğü'ne atanmıştır. Son olarak 2017 yılında Adana İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanmıştır.

Selami Yıldız'ın Eğitim Hayatı
2016 yılında Yeditepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Yüksek Lisans Programından mezun olan Yıldız, ayrıca iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Selami Yıldız'ın Aile Hayatı
Selami Yıldız, evli ve iki çocuk babasıdır.

Selami Yıldız'ın Son Ataması
Resmi Gazete'nin 2 Ağustos'taki kararı ile Yıldız, Emniyet Genel Müdür yardımcısı olarak atanmıştır.

Bir kız çocuğunun ölümüne sebep olmuştu! İBB çukuruna adli soruşturma! Bir kız çocuğunun ölümüne sebep olmuştu! İBB çukuruna adli soruşturma!