Dünya Kupası'nın açılışı için davet edildiği Katar'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkent Doha'daki resepsiyonda Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El-Sisi ile görüşmesi büyük uyandırdı. Erdoğan'ın Sisi ile yaptığı görüşmeye gelen eleştirilere cevap veren Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Dr. Serdar Çam'ın İhvan hakkındaki sözleri tepki çekmişti. Rize Eski Milletvekili Şevki Yılmaz da Çam'a hitaben 'özür dile' çağrısında bulunmuştu.

SERDAR ÇAM ihvan

NE OLMUŞTU?

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Çam, ''İhvan hareketi de maalesef DEAŞ ve bilumum terörist grupların sızmasıyla, parçalanmışlıklarıyla artık eski konumunda değil. Radikalize/terörize edilmiş bir imajı vardır. Patlatılan bombalar, öldürülen masum insanlarla halkın büyük bir kesimi nefret etmiş/ettirilmiş durumda.'' ifadelerini kullanmıştı. Söz konusu açıklamaların ardından Çam'a büyük bir tepki gösterildi.

serdar çam

'KARALAMA VE ÇARPITMALAR ASLA HEDEFİNE ULAŞAMAYACAK'

Gelen tepkiler üzerine açıklamada bulunan Çam, sözlerinin çarpıtıldığını ve yanlış anlaşıldığını vurguladı. Sosyal medya paylaşımında açıklama metni yayınlayan Çam, ''21 Kasım 2022 tarihinde, Mısır'la yeniden başlanan sürece ilişkin, klasik söylem ve öğretilerin ötesinde yaptığım açıklamaların, kim olduklarını iyi bildiğimiz birtakım siyasi çevreler tarafından çarpıtıldığını üzülerek gözlemledim. İhvan Hareketine ilişkin çarpıtmaya maruz kalan ifadelerimi, bizleri tanıyanlar için izahata bile gerek duymamakla birlikte, ifademdeki kastin, merhum Mursi'nin darbeyle indirilmesinde rol oynayan selefi radikal hareketlerin İhvan'ın içindenmiş gibi görünerek marjinal eylemlere girişmesinin oluşturduğu imaj olduğunun altını tekrar çizmek isterim. Kastettiğimiz, radikal hareketlerin o dönemde en sert muhalefeti yürüttükten sonra, hiç taviz vermeden Mursi'nin indirilmesinde rol oynaması. sonrasında içine sızıp marjinal unsurları oluşturması ya da dışarıdan kirli eylemler yapıp suçu İhvan'a atması neticesinde, Mısır'da yaşanan hemen hemen her terör ve katliam hadisesinin İhvan'a fatura edilmesi, İhvan hareketi hakkında adeta bir terör örgütü imajı oluşturulması, bu imajın da sadece Mısır'da değil tüm Körfez ülkelerinde de yerleştirilmiş olmasıydı. Halihazırda yürüttüğümüz görevimizde, TİKA Başkanlığı dönemimizde, Cumhurbaşkanımızın Başbakanlığı dönemindeki Özel Kalem Müdürlüğü görevimizde, MÜSİAD'daki yıllarımızda, hatta ortaokul yıllarımızda dahi İhvan'ı yakından tanımış, akıl ve alın teri dökmüş, Mursi döneminde iki ülke arasında ortak tarihi mirasımızın ihyası için sahada emek vermiş, Mısır'daki darbe döneminde yaşanan süreçleri de acıyla gözlemlemiş biri olarak, bizleri samimiyetle takip eden ve oluşturulan rüzgârla yanıltılan, istemeden üzmüş olduğumuz dostlarımızdan özür diler, kendilerini tenzih ettikten sonra; Paylaşımımızı art niyetle okuyanların, kastımı ve neyi kastetmediğimi çok iyi bilmelerine rağmen, seçimlerin yaklaştığı süreçte kullanışlı bir malzeme ele geçirmiş gibi saldırganca yaptığı karalama ve çarpıtmalar ile asla hedeflerine varamayacaklarını ifade etmek isterim.'' ifadelerini kullandı.