7Ekim'den bu yana Gazze'de 25 bin kişiyi katleden İsrail yönetimi onlarca savaş suçuna imza atmasının ve UCM'ye savaş suçlusu olarak ilan edilmesi üzerine başvuru yapılmasının ardından suçlarına yenilerini ekliyor. Tel Aviv yönetiminin Gazzeli esirlere kötü muamele yapıldığını gösteren görüntüleri İsrail medyası tarafından yayınlandı. 

Japonya'da Ogasawara Adaları açıklarında 6,9 büyüklüğünde deprem Japonya'da Ogasawara Adaları açıklarında 6,9 büyüklüğünde deprem

BİNLERCE ESİRE İNSANLIK DIŞI MUAMELE
İsrail'de yayın yapan Walla gazetesi Gazze'de operasyonların başladığı günden bu yana tutuklanan binlerce kişiye uygulanan insanlık dışı muamelenin bazı görüntülerini yayınladı. Görüntülerde esirlerin ellerine ayaklarına zincirler vurulduğu ve İsrailli görevliler tarafından tartaklandıkları görüldü. Esirlerin kafalarını dahi kaldırmalarına izin verilmediği de görüntülere yansıdı. 

ESİRLERE KÖTÜ MUAMELE SAVAŞ SUÇU
7 Ekim'den bugüne kadar onlarca savaş suçunu işleyen İsrail'in bu yaptığı insanlık dışı muamelenin de 'savaş suçu' olduğu belirtiliyor. Uluslararası kurallara göre, Savaş esirlerinin öldürülmesi ya da kötü muameleye tabi tutulması, rehinelerin öldürülmesi gibi eylemler savaş suçu olarak kabul edilir. 

HAMAS ESİRLERE İYİ DAVRANIYOR
İsrail ile Hamas arasında sağlanan esir takası uzlaşısı kapsamında Gazze Şeridi'nden 60'tan fazla İsrailli esir, geçtiğimiz günlerde serbest bırakılmıştı. Hamas'ın mutabakat kapsamında elindeki İsrailli esirleri Uluslararası Kızılhaç Komitesi ekiplerine teslim ettiği anlara ait görüntülerde İsrailli esirlerin Hamas mensuplarına teşekkür etmesi ve el sallayarak vedalaşmalarının yer aldığı görüntüler Hamas'ın esirlere yönelik tutumunu gözler önüne sermişti. Bazı esirlerin köpeğine bile bakılarak köpeğiyle birlikte tahliye edildiği görüntülere yansımıştı. 

FİLİSTİNLİ ESİRLERİN KOŞULLARI DAHA DA KÖTÜLEŞTİRİLECEK
Öte yandan İsrail'de tutuklu bulunan Filistinli esirlerin insanlık dışı şartlarının önümüzdeki günlerde daha da kötüleştirileceği açıklandı. İsrail Cezaevi Hizmetleri Komiseri Vekili Kobi Yaakobi, mahkumlarının hapsedildiği koşulların sertleştirilmesinin yanı sıra cezaevi görevlilerinin ve hassas pozisyonlar için adayların bulunmasını gerektirecek mevzuatı içeren politika platformunu sundu. 

ilerleyen günlerde İsrail'de hapishane şartlarının daha fazla kötüleşmesi bekleniyor.