Türkiye’nin en iyi 10 üniversitesi hangileri?” Geçtiğimiz Haziran ayında 3 oturumda gerçekleştirilen YKS’nin sonuçları ÖSYM tarafından sabah saatlerinde açıklandı. Sınava giren milyonlarca aday 27 Temmuz ile 8 Ağustos arasında başlayacak tercih sürecine sayılı günler kalmışken okulları araştırmaya başladı. Hayalindeki okulu kazanmak için YKS’de ter döken adayların en çok araştırdığı konuların başında “Türkiye’nin en iyi 10 üniversite hangileri?” sorusunu cevabı geliyor. Peki Türkiye’nin en iyi ve en prestijli üniversiteleri hangileri ve bu okullar nerede? Üniversiteli adaylarının merak ettiği her şeyin cevabı haberimizin detaylarında.

TÜRKİYE’NİN EN İYİ 10 ÜNİVERSİTESİ HANGİLERİ?
Hayalindeki okulda eğitim görmek için aylardır emek veren adayların girdiği YKS sınavının sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Adaylar şimdi da tercih sürecine hazırlanıyor. ÖSYM tarafından açıklanan takvime göre, tercih işlemleri 27 Temmuz ile 8 Ağustos arasında gerçekleştirilecek.

Biz de sizler için tercih süreci hala başlamamışken URAP Laboratuvarı'na göre, Türkiye’nin en iyi 10 üniversitesini listeledik. İşte o liste:

1-KOÇ ÜNİVERSİTESİ
İstanbul’da bulunan Koç Üniversitesi bir vakıf okuludur. Özel okulların arasında oldukça prestijli bir yere sahip olan okul, sayısal bölümlerinin kalitesiyle ön plana çıkar.

Öğretim üyeleri de dahil oldu! Filistin'e destek için başlatılan açlık grevi büyüyor Öğretim üyeleri de dahil oldu! Filistin'e destek için başlatılan açlık grevi büyüyor

2-HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
Ankara’da bulunan Hacettepe Üniversitesi, Türkiye’nin göz bebeği olan hekimlerinden pek çoğunun yetiştiği okuldur. Okulun en çok bilinen bölümü tıp fakültesidir.

3-ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (ODTÜ)
Adından da anlaşılacağı üzere ODTÜ en çok teknik bölümleriyle ön plana çıkmaktadır. Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümü oldukça popülerdir. Ankara’da oldukça büyük bir alanda bulunan kampüsü adaylara eğitim süreçleri boyunca keyifli bir öğrencilik hayatı sunuyor.

4-İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Şehrin en eski ve tarihi bölümünde yer alan İstanbul Üniversitesi’nin ana kampüsü Beyazıt’ta bulunmaktadır. Okul hem sayısal hem eşit ağırlık hem de sözel bölümleriyle her yıl en çok tercih edilen okullar arasında yer alıyor. İstanbul Hukuk Fakültesi ise Türkiye’deki en iyi hukukçuların yetiştiği okul olarak bilinmektedir.

5-İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (İTÜ)
Mühendislik bölümlerinde verdiği eğitim sayesinde Türkiye’nin en iyi okullarından biri olan İTÜ, köklü geçmişi sayesinde ülkemizdeki en eski üniversitelerden biridir.

6-ANKARA ÜNİVERSİTESİ
Türkiye’nin en iyi ve yetkin diplomatlarının yetiştiği Ankara Üniversitesi, hukuk ve siyasal fakülteleriyle ülkemize birçok başarılı devlet adamı kazandırmıştır.

7-SABANCI ÜNİVERSİTESİ
İstanbul’da bulunan Sabancı Üniversitesi bir vakıf okuludur. Ayrıca bu prestijli okul hem teknik hem de pratik yüksek öğrenim programları sayesinde her yıl kaliteli mezunlar çıkartmaktadır.

8-GAZİ ÜNİVERSİTESİ
Ankara’nın köklü üniversitelerinden biri olan Gazi Üniversitesi öğrenciler tarafından birçok programıyla her yıl tercih listelerinin ilk sıralarında yer almaya devam ediyor.

9-EGE ÜNİVERSİTESİ
İzmir’in prestijli üniversitesi olan Ege Üniversitesi hem teknik hem de teorik bölümleriyle her yıl olduğu gibi binlerce öğrencinin hayallerini süslüyor.

10-İHSAN DOĞRAMACI BİLKENT ÜNİVERSİTESİ
Türkiye’nin ve Ankara’nın en kaliteli vakıf üniversitelerinden biri olan İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi öğrenciler tarafından en çok tercih edilen okullar arasında yer alıyor.