Kripto tasarısı bugün Meclis'e geliyor! Gri listeden çıkış için son adım Kripto tasarısı bugün Meclis'e geliyor! Gri listeden çıkış için son adım

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını 750 baz puan artırarak yüzde 25'e çıkardı.

KASIM 2021'DEN BERİ BÖYLESİ GÖRÜLMEDİ

Türkiye'nin risk primi faiz kararı sonrası 400 puanın altına inerek Türkiye'nin CDS'si 394,6 baz puan oldu. Böylelikle risk priminde 2021 Kasım ayından bu yana ilk kez 400 baz puanın altı test edildi.
Kredi risk primi ya da kredi temerrüt takası-swapı alınan bir kredinin geri ödenmeme riskini tespit etmek için kullanılan bir değer olarak tanımlanıyor. Ve bu riske karşı kredinin sigortalanması için kullanılan değer olarak biliniyor.

OLUMLU BİR GELİŞME

Kredi risk priminin azalması, Türkiye ekonomi için olumlu bir gelişme olarak öne çıkıyor.

BIST 100 ENDEKSİ YÜKSELDİ

TCMB faiz kararının ardından banka hisseleri öncülüğünde BIST 100 endeksindeki yükseliş yüzde 4'e yaklaştı. Dolar/TL yüzde 3 geriledi.

Seçimlerin ikinci turundan hemen önce Türkiye'nin risk primi 700 baz puanın üzerine çıkmıştı. 2022'nin Temmuz ayında ise 900 baz puanın üzeri görülmüş ve 20 yılın zirve seviyeleri kaydedilmişti.