Haber kanalı formatında ulusal ve uluslararası yayın yapan TV 100, programlarıyla dikkat çekerken, en çok merak edilen kanallar arasına girmeyi başardı. TV 100'ün sahibi ve yayın politikası vatandaşlar arasında en çok merak edilen konu oldu.

Ahmet Edip Uğur

TV 100 NE ZAMAN KURULDU?

TV 100, 15 Temmuz 2014 yılında Balıkesir'de On TV Radyo ve Televizyon Yayıncılık A.Ş. bünyesinde yerel bir kanal olarak kuruldu. Kanalın kurucusu Balıkesir Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Ahmet Edip Uğur'un oğlu Balıkesir Sanayi Odası eski başkanı İsmail Uğur'dur.

TV 100'ÜN SAHİBİ KİM?

İsmail Uğur tarafından Show TV eski çalışanlarından Alican Değer'e 2 milyon TL karşılığında satılan kanal, Balıkesir'den tamamen koparak merkezini İstanbul'a taşıdı. TV 100 İstanbul'a taşındıktan sonra ulusal yayın yapmaya başladı. Bünyesine ulusal bazda tanınan gazeteci ve televizyoncuları kattı. Değer kanalı daha sonra Diyarbakırlı iş adamı Necat Gülseven'e sattı. Gülseven aynı zamanda ünlü şarkıcı Ebru Yaşar ile evli ve bu evlilikten iki çocukları var.

TV 100'Ü KİM YÖNETİYOR?

Medya Grup Başkanlığını Murat Kelkitlioğlu'nun yaptığı TV 100'ün Genel Yayın Yönetmeni kanalın eski sahibi Alican Değer'dir.

TV 100'ÜN SİYASİ GÖRÜŞÜ NEDİR?

TV 100 programlarında her görüşten isim ve her siyasi partiden temsilcilerin yer alması tarafsız olarak değerlendirilirken, Habertürk, CNN Türk ve NTV gibi haber sunumlarında çok fazla politikleşmediği yapılan değerlendirmeler arasında yer aldı. Kanal hakkında 'merkezde duran yayın anlayışına sahip' yorumları da yapılmaktadır.

TV 100 FREKANS BİLGİLERİ NELERDİR?

Türkiye genelinde Türksat uydusu üzerinden yayın yapan TV 100 Kanalı Frekans Bilgisi:

Kanal Adı : TV 100

Frekansı : 12729

Polarisazyon Değeri : V – Dikey

Kapsama : Batı

SR : 30000