Tunuslu oyuncu Hind Sabri, X platformundaki hesabından İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin açıklamada bulundu.

Sabri, “Dünya çapında 13 yıldır sürdürdüğüm insani yardım çalışmalarının ardından, Dünya Gıda Programındaki görevimden istifa ettim. Birleşmiş Milletler'deki (BM) İyi Niyetle Elçiliğinden ayrıldığımı derin bir üzüntüyle duyuruyorum.” ifadelerini kullandı.
 

Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız'ın 'Hacettepe'den mezun olmadığı açıklandı Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız'ın 'Hacettepe'den mezun olmadığı açıklandı

İstifasıyla, Dünya Gıda Programındaki yetkililere sesini güçlü bir şekilde duyurmayı hedeflediğini vurgulayan Sabri, şunları kaydetti:

“Arkadaşlarımızla beraber, geçmişte başarılı bir şekilde çalıştığımız gibi Gazzeli çocuklar için de acil yardım çağrısı yapılmasını istedik. Gazze Şeridi'ndeki insani ateşkes sağlanması ve açlığın bir savaş silahı olarak kullanılmasını önlemek için Dünya Gıda Programının gücünden faydalanmasını talep ediyoruz.

Geçtiğimiz haftalarda Dünya Gıda programındaki fedakar meslektaşlarımla çocuklara karşı her zaman yaptığımız yardımı Gazzeli çocuklara karşı görevlerimizi çaresizce tam olarak yerine getiremediğimizi paylaşmıştım. Ancak son 46 günde açlık ve kuşatma Gazze'deki 2 milyondan fazla sivile karşı silah olarak kullanıldı. Gazze'deki anne ve babalar, yaşlılar ezici savaş makinesine karşı hiçbir şey yapamıyor. Ölümün kuşattığı sivillere kimse merhamet etmiyor.”

Mesleğini Mısır'da sürdüren ve 30'un üzerinde film ile onlarca dizide rol alan 44 yaşındaki Tunuslu aktris Sabri, Arap dünyasının önde gelen oyuncuları arasında bulunuyor.