Ünlü televizyon programcısı ve sunucu Metin Uca, geçtiğimiz günlerde Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde geçirdiği kazanın ardından Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı. Yoğun bakımda tedavisi süren Uca'nın 01.30 sıralarında hayatını kaybetti.

Metin Uca kimdir?

Sunucu ve seslendirme sanatçısı olarak yıllardır Türk televizyonlarında ve birçok etkinlikte yer alan Metin Uca 13 Kasım 1961 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi.  Babası Hakkârili ve Kürt asıllı, annesi Söğüt, Bilecikli olan Metin Uca lisans eğitimini, kimya mühendisliği, jeoloji mühendisliği ve tiyatro alanlarında aldı.

Dilan Polat davasında 16 şüpheli hakkında tahliye kararı Dilan Polat davasında 16 şüpheli hakkında tahliye kararı

1987 yılında kazandığı Anadolu Ajansı sınavıyla muhabirliğe başlayan Metin Uca, 1989 yılında TRT'ye geçti. Sonrasında ise Kanal D, Show TV, ATV ve Star TV gibi kuruluşlarda muhabirlik, programcılık yaptı. CHP içinde etkin olarak siyasetle uğraşan ünlü isim, 1999 yılından sonra "Günaydın Türkiye" adlı sabah haberleri programı ve 2002 yılında yayımlanmaya başlayan "Passaparola" adlı yarışmayla tanındı. Passaparola yarışması 9 sene yayımlandı ve 740. bölümü ile ekranlara veda etti.