Mustafa Öztürk yazdı: Amerikan üniversitelerinde Gazze ateşi ve Edward Said Mustafa Öztürk yazdı: Amerikan üniversitelerinde Gazze ateşi ve Edward Said

Dilipak, zirvede alınan kararları ve hazırlanan tasarıları içeren deklerasyon metinini bir skandal olarak nitelendirdi.

Dilipak, suça ve insan haklarının ihlaline varan dayatmalarıyla dünyada tek bir sağlık görüşünü hakim kılmaya çalışan DSÖ'nün G20 zirvesindeki izini “Küresel sağlığın güçlendirilmesi ve tek sağlık yaklaşımının uygulanması”nı karara bağlamışlar. Dahası var, “Sağlık politikalarının uygulanmasında finansal maliyetler konusunda işbirliği” kararı da alınmış." ifadeleriyle anlattı. 

Zirvenin "Tek Dünya, Tek Aile ve Tek Gelecek” temasıyla gerçekleştiğine dikkat çeken Dilipak, 'tek vergi sistemine geçilmesi', 'merkez bankalarının  tek bir dijital para birimine geçişi için hazırlık' gibi başlıklara ve bu başlıklar doğrultusunda yazılan 'yapay zekanın tüm dünyanın hizmetine sunulması', 'dijital ekosistemlerin geliştirilmesi' gibi uygulama planlarına dikkat çekti ve şu ifadeleri kullandı:

Bu sistem sadece MetaVerse için değil, Alçak irtifa uyduları, 5G entegrasyonu ile Nesnelerarası iletişime açılarak NeuraLinkle global network oluşturulması da karar altına alınmış gözüküyor.

Alçak irtifa uyduları, 5G entegrasyonu ile Nesnelerarası iletişime açılarak NeuraLinkle global network oluşturulması da karar altına alınmış gözüküyor.

Dilipak, deklerasyon metninde 'sentetik gıda'nın "açlığın ve yeterli beslenmeyin ortadan kaldırılması" noktasında bir çözüm önerisi olarak gündeme geldiğini kaydetti.

Metnin son bölümü için kapsamlı bir paragraf ayıran yazar, bu kısmı şu şekilde özetledi:

Toplumsal cinsiyetin desteklenmesi, cinsiyet eşitliği ve tüm kadınların, dezavantajlı grupların pozitif ayırımcılık uygulanarak  güçlendirilmesi, ekonomik ve sosyal statülerinin yeniden tanımlanması ve örgütlenmesi karar altına alıyor. Toplumsal cinsiyet konusunun desteklenmesi, Toplumsal cinsiyetin media ve siber imkânlarla desteklenmesi, Cinsiyet ve iklim politikalarının ilişkilendirilmesi, kadınların, beslenme, gıda güvenliğinin, beslenmesinin ve refahının güvenliğinin garantiye alınması, kadının ve toplumsal cinsiyet gruplarının  güçlendirilmesi için çalışma grubu oluşturulması yönünde karar alınmış.

  • Dilipak, Hindistan'dan yapılan G20 zirvesinin gerçekleştiği gün konuyla ilgili bir yazı kaleme almış, ''Orada “Bizim Rabia'mız” konuşulmayacak, bizim de birlikte hareket etmekte olduğumuz “Yeni dünya düzeni”nin “Yeni Teslis”i açıklanacak.'' uyarısında bulunmuştu.

Ağlayın su yükselsin, belki kurtulur gemi Makale: Ağlayın su yükselsin, belki kurtulur gemi