Gazeteci ve siyasetçi Mustafa Karahasanoğlu'nun aramızdan ayrışılının üzerinden 1 yıl geçti.

Tedavi gördüğü hastanede 13 Ağustos 2022'de Hakk'ın rahmetine kavuşan Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu bugün Edirnekapı Şehitliği'ndeki kabri başında yad edildi.

Karahasanoğlu'nun dava ve mesai arkadaşları, ailesi ve sevenlerinin iştirakiyle gerçekleştirilen merasimde Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu.

Gazze'de çocuk olmak Gazze'de çocuk olmak

Ebediyete irtihal eden bütün Akit Medya mensupları ve şehitler için dualar edildi.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN TELEFON
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa Karahasanoğlu'nun vefat yıldönümü dolayısıyla Akit ailesinin acısını paylaştı. Akit TV Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Karahasanoğlu ve Yeni Akit gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu ile görüşen Başkan Erdoğan, aileye bir kez daha başsağlığı temennilerini iletti.

Mustafa Karahasanoğlu kimdir?
Ahir ömrü 1948 yılında Erzincan’ın Kemaliye ilçesinin Başpınar köyünde başlayan Mustafa Karahasanoğlu, ailesinin gurbet yolculuğu ile birlikte 1950 yılında 2 yaşındayken İstanbul’a geldi. İlkokulu Kabataş Namık Kemal İlkokulu’nda, orta öğrenimini Fındıklı Ortaokulu’nda, lise tahsilini Maçka Sanat Lisesi’nde tamamlayan Karahasanoğlu, 1974’te Yıldız Teknik Üniversitesi’nden mezun oldu.

Mustafa Karahasanoğlu'nun bu tarihte dava serüveni de başladı ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan öncülüğünde yayına çıkan Milli Gazete’de Müessese Müdürü oldu.

ERBAKAN'IN YOL ARKADAŞI, ERDOĞAN İLE HALEF-SELEF
Mustafa Karahasanoğlu siyasi çalışmalarına 1969 yılında Milli Nizam Partisi Beyoğlu Gençlik Kolları Başkanlığı ile başladı. 1973’te Milli Selamet Partisi Beyoğlu Gençlik Kolları Başkanı, 1975 yılında Milli Selamet Partisi İstanbul Gençlik Kolları Başkanı, 1976-1979 yılları arasında Milli Selamet Partisi Genel Merkez Teşkilatlanma Genel Sekreteri olarak görev yaptı. Karahasanoğlu, Beyoğlu teşkilatı ve gençlik kollarındaki görevini Recep Tayyip Erdoğan'a devretmiş ve Erdoğan ile halef-selef olmuştu.

Karahasanoğlu, 1980'li yıllara doğru Erbakan himayesinde matbuat sektörüne yöneldi. 1979-1982 yıllarında Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni olarak vazife üstlendi. Bu dönemde Türkiye’de ilk defa temsilcilik yoluyla gazete abone dağıtım sistemini kurdu. Karahasanoğlu 1983 senesinde İslam Takvimi’ni çıkardı. Matbuat sektörüne yeni bir nefes kazandıran Karahasanoğlu, 1988’de Cuma dergisini, 1993’te Beklenen Vakit gazetesini çıkardı.

GAZETE İSİMLERİ DEĞİŞTİ O DEĞİŞMEDİ
Beklenen Vakit gazetesini susturmak için başlatılan dava bombardımanı üzerine oluşan tazminat yükü karşısında Beklenen Vakit gazetesi yoluna, Akit, Anadolu’da Vakit, Yeni Akit ismiyle kesintisiz olarak devam etti.

Mustafa Karahasanoğlu öncülüğündeki Akit’in Almanya baskısı ise Alman İçişleri Bakanlığı’nın mahkeme kararı olmaksızın verdiği yasaklama talimatı ile engellendi.

Küçük bir nalbur dükkanında kurulan Akit gazetesiyle medya camiasında adeta direniş kalesi oluşturan Mustafa Karahasanoğlu, bu sahada silinmeyecek bir iz bıraktı.