İsrail’in iç ve dış politikalarına ilişkin yaptığı çıkışlarla dikkat çeken Başhaham Moshe Friedman, verdiği son röportajda İsrail yönetimi ve Başbakan Binyamin Netanyahu hakkında sert açıklamalarda bulundu.
Friedman, “Siyasi açıdan mevcut durum, İsrail devletinin çöküşüne yol açabilir” diyerek ülkenin gidişatına dair ciddi endişelerini dile getirdi. Netanyahu’nun kişisel çıkarlarını ülkenin geleceğinin önüne koyduğunu öne süren Friedman, “O, İsrail'in hemen hemen bittiğini iyi biliyor. Buna rağmen savaşın bitmesine izin vermeyecek. Hatta savaş bir çıkmaza girse dahi” ifadelerini kullandı.
Başhaham, İsrail’in istihbarat servislerinin ve medya organlarının da bu gidişatın farkında olduğunu iddia etti: “Gizli bilgilere sahip servislerin kontrolündeki İsrail ve onun dostlarının medyasına kulak veriniz. Onlar sona doğru gidildiğini söylüyorlar.”
Friedman, “Yakında… Çok yakında siyonizmin yıkılışı gerçekleşecektir.” ifadeleriyle noktaladı: