Metin biçimlendirme özelliği üzerinde çalışan WhatsApp, kullanıcı deneyimini daha da zenginleştirmeyi amaçlıyor.

Güncellenen versiyonuyla WhatsApp, metin biçimlendirme özelliğini test etmeye başladı. Meta, tıpkı diğer sosyal medya uygulamaları gibi WhatsApp'ı da yeni özelliklerle baştan aşağı değiştirmeye devam ediyor.

Artık uygulama üzerinden toplantılar yapılabilirken, Kanallar özelliği ile gelişmeleri takip edebilmekte. Son olarak, metin değiştirme ve biçimlendirme işlevi üzerinde çalışılıyor. 

Metin biçimlendirme özelliği: Bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar, metinlerine vurgu ekleyebilecek, yazılarını kalın veya italik yapabilecek ve hatta belirli başlıklar ekleyebilecekler.

Şu an için sınırlı sayıda kullanıcı tarafınan test edilen bu özellik sayesinde, metin formatını mevcut seçeneklere göre düzenlemek mümkün olacak.

İşte test sürecinde ortaya çıkan bazı metin biçimlendirmeleri:

  

Kod bloğu: WhatsApp'ta kod paylaşmayı ve okumayı kolaylaştırmak için tasarlandı. Genellikle programcılar tarafından kullnılsa da herkes bu aracı mesajın belirli bir bölümünü vurgulamak için kullanabilecek.

Alıntı bloğu: Önceki bir mesajın belirli bir bölümüne cevap verebilmek için kullanılabilir. Bu biçimlendirme aracını metnin önüne yalnızca “>” karakterini ekleyerek kullanabilirsiniz.

2024'ün ilk Güneş tutulması 8 Nisan yarın! 2024'ün ilk Güneş tutulması 8 Nisan yarın!

Listeler: Bilgileri organize bir şekilde sunmaya yönelik bir araç olarak tasarlandı. Sıralı listeler oluşturmak için metine *, - veya sayılarla başlamanız yeterlidir.