Meta, her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği Connect konferansında WhatsApp'a yapay zeka özelliğinin geldiğini duyurdu.

Türkiye'den TikTok'a son uyarı Türkiye'den TikTok'a son uyarı

Yapay zeka asistanlarının günlük hayatımızda çok önemli bir rol oynayacağını düşünen Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, WhatsApp için yeni yapay zeka özelliklerini tanıttı.

WHATSAPP'A GELEN YAPAY ZEKA ÖZELLİKLERİ
Yapay zeka çıkartmaları: Artık sohbetinize mükemmel uyum sağlayacak bir düşünceyi veya fikri temsil eden özel bir çıkartma oluşturabilirsiniz.
Yapay zeka sohbetleri: Meta'nın yapay zekaları sayesinde istediğiniz konu hakkında daha fazla bilgi edinmek ya da grup sohbetinizdeki bir tartışmaya son noktayı koymak için soru sorabilir ve hatta Meta'nın yarattığı onlarca karakterden ilginç yanıtlar alarak her birinin farklı bakış açılarını öğrenebilirsiniz.
Fotogerçekçi Görüntü Üretimi: Yapay zekalar, /imagine istemini yazarak bir fikri, yeri veya kişiyi temsil eden görüntüler oluşturmanıza olanak tanır.

YAPAY ZEKA İLE MESAJLAŞMAK MÜMKÜN
Yakın zamanda bir yapay zeka asistanıyla WhatsApp üzerinden mesajlaşabilmek mümkün olacak.

Henüz geliştirme aşamasında olduğundan dolayı bu özelliklere erişim sağlanamasa da, yakında gelecek ilk güncellemeyle beraber yapay zekanın WhatsApp'a entegre edilmesi bekleniyor.