Tarihin en önemli NATO zirvelerinden biri Litvanya'nın ev sahipliğinde gerçekleşiyor. Türkiye'nin İsveç'in üyeliğine yeşil ışık yakması, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in Ukrayna'nın NATO'ya davet edileceğini duyurması gibi birçok önemli olayın yaşandığı zirvede oldukça dikkat çeken bir fotoğraf vardı.

ZELENSKY'NİN YALNIZLIĞI

NATO Zirvesi'ne katılan Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, toplu fotoğrafta da yer aldı. Zelensky zirveye alışkın olduğumuz gibi asker yeşişi kıyafetleriyle katılırken toplu fotoğraf sırasında objektiflere çok dikkat çekici bir kare takıldı.

Tüm liderlerin birbirleriyle konuşurken ve yüzleri güldüğü sırada Zelensky'nin mutsuz ve yalnız görüntüsü çok şeyi anlatıyor gibiydi. Anadolu Ajansından Mustafa Kamacı'nın çektiği fotoğraf zirveye damga vuran karelerden oldu.

Zelensky'nin bu fotoğrafı ülkesi savaşta olan bir liderin sıkıntısı ve yalnızlığının vücut bulmuş bir hali olarak yorumlandı. 

Abbas: İsrail'i durduracak tek ülke ABD Abbas: İsrail'i durduracak tek ülke ABD

Birçok kişi ise bu fotoğrafı Zelensky'nin 'Batı' tarafından yalnızlığa itilmesi olarak yorumlandı.

Anadolu Ajansı Genel Müdürü Serdar Karagöz de bu fotorğarfı "Bazen bir kare bin kelimeye bedeldir. Dün gece Anadolu foto muhabiri @mustafakamaci06 tarafından çekilen bu sahne, bu haftaki NATO 2023 Zirvesi'nin en akılda kalanlarından biri oldu." notuyla Twitter hesabından paylaştı.