ABD Başkanı Joe Biden, gelecek hafta ilk ABD Abrams tanklarının Ukrayna'ya teslim edileceğini duyurdu.

Biden ve eşi Jill Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile eşi Olena Zelenska'yı Beyaz Saray'da ağırladı. Liderler, ikili ve heyetler arası görüşmeleri sonrası kameraların karşısına geçti.

"YANINIZDA OLACAĞIZ" DEDİ AMA...

ABD'nin Ukrayna'ya 325 milyon dolarlık yeni askeri yardımını duyuran Biden, paketin daha fazla mühimmat ve ekipman içerdiğini bildirdi.

Biden, "Önümüzdeki hafta ilk ABD Abrams tankları Ukrayna'ya teslim edilecek." dedi.

Ukrayna'nın hava savunma yeteneklerini de güçlendirmeye odaklandıklarını söyleyen Biden, bu kapsamda ilave ekipman sağlayacaklarından bahsetti.

Ukrayna'nın geleceği kapsamında reform ve finansman desteği de sağlayacaklarını anlatan Biden, bu ülkenin yanında olmaya devam edeceklerini vurguladı.

ABD'de 49 senatör DSÖ'ye karşı mektup yayımladı: Finansmanın kesilmesi de talepler arasında ABD'de 49 senatör DSÖ'ye karşı mektup yayımladı: Finansmanın kesilmesi de talepler arasında

Zelenskiy de ABD'ye yardımlarından dolayı teşekkür ederek, verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Dailymail'de yer alan habere göre Zelenski ABD ziyaretinden elinde, planlanan ve öngörülenden çok daha az bir destekle döndü.

BİDEN'DAN RET

Joe Biden'ın, destek ve silah konusunda sıcak sözler söylediği  ancak daha uzun menzilli ATACMS füzeleri talebini reddettiği öğrenildi.

Zelenski ayrıca,   Ukrayna'nın karşı saldırısının yavaş ilerlemesine ilişkin endişeler nedeniyle ülkesine yapılan yardımı kesmek isteyen şüpheci Cumhuriyetçilerle de karşı karşıya kaldı.

Bazı Cumhuriyetçiler Bay Biden'ın finansman taleplerini engellemekle tehdit ederken, bir senatör açıkça  Kongre'nin 'Zelenski'ye başka bir boş çek göndermemesi gerektiğini' ilan etti.