Gazetenin haberine göre, ABD, saldırıların başlamasından bu yana, İsrail'e 2 bin kiloluk sığınak delicilerin dahil en az 15 bin bomba ve 50 binden fazla top mermisi gönderdi.

ABD'NİN TÜM KAYNAKLARI İSRAİL'İN HİZMETİNDE

ABD yetkililieri, medyanın sorularına verdiği cevaplarda Gazze'de katledilen sivillerin sorumlusu olarak Hamas'ı işaret ederken tüm kaynaklarını İsrail için kullanmaya devam ediyor.

ABD'de Obama döneminin yüzlerce çalışanından Beyaz Saray'a Gazze mektubu ABD'de Obama döneminin yüzlerce çalışanından Beyaz Saray'a Gazze mektubu

İnsan hakları örgütleri ve Biden'ın Demokrat Partisi içinde bir grup, ABD'nin İsrail'e yaptığı silah akışını takip ediyor.

ABD'nin yabancı ülkeleri silahlandırırken, uluslararası hukukun ihlal edilmesi ihtimaline karşı ülkedeki hukuk kuralları çiğneniyor.

Gazeteye konuşan ve ismini vermek istemeyen ABD yetkilileri, İsrailli muhataplarıyla ülkenin uluslararası hukuk karşısındaki sorumluluklarından emin olmak için uzun görüşmeler yaptıklarını ancak Washington'un, İsrail saldırıları hakkında savaş hukuku bakımından gerçekçi değerlendirmeler yapmadığını kabul etti.

Yetkiler ayrıca, İsrail'in uluslararası hukuka uyduğuna ilişkin bir değerlendirme yapılamadığını çünkü İsrail güçlerinin operasyonları planlamak için kullandıkları istihbaratı paylaşmadıklarını kaydetti.