ABD'de Obama döneminin yüzlerce çalışanından Beyaz Saray'a Gazze mektubu ABD'de Obama döneminin yüzlerce çalışanından Beyaz Saray'a Gazze mektubu

İşgalci İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar alevlendikten sonra Ortadoğu'ya savaş uçakları ve uçak gemileri gibi önemli askeri teçhizat sevk eden ABD, bölgedeki kuvvetlerini yeni bir F-16 filosuyla takviye etti.

ABD Silahlı Kuvvetler Merkez Komutanlığı (CENTCOM), 494. Seferi Avcı Filosu'na bağlı F-16 savaş uçaklarının ABD'nin 'daha fazla saldırganlığı caydırmaya' yönelik duruşunu güçlendirmek için CENTCOM'un sorumluluk alanına gönderildiğini belirtti.

14 Ekim'de CENTCOM, F-15E Strike Eagle savaş uçaklarının ABD'nin konumunu güçlendirmek üzere Ortadoğu'ya ulaştığını duyurmuştu.

ABD'nin en büyük uçak gemisi olan Gerald R. Ford, 11 Ekim'de Doğu Akdeniz'e ulaşmış, USS Eisenhower uçak gemisi ise, 15 Ekim'de bölgeye intikal için demir almıştı. 19 Ekim'de ise ABD Donanması'na ait 6. Filo, USS Mount Whitney komuta ve kontrol gemisinin Doğu Akdeniz'deki ABD güçlerine katılmak üzere bölgeye doğru yola çıktığını açıklamıştı.