Şevki Yılmaz, Hamas'ın siyasi lideri Halid Meşal'i ziyaret etti Şevki Yılmaz, Hamas'ın siyasi lideri Halid Meşal'i ziyaret etti

Yazarımız, ''Vietnam nasıl Amerika için bir bataklık olduysa, Gazze İsrail ve dahi asker gönderen diğer ülkeler için de tam bir bataklık oldu. Gazze’den çıkamayacaklarını sonunda anladılar.'' ifadeleriyle iki yüzlülüğü dünya'nın en saçma sorusu üzerinden analiz etti: ''İsrail soykırım suçu işledi mi işlemedi mi?''

İŞTE O YAZI: 

Avrupa önce soykırıma destek verdi, şimdi temizlenmeye çalışıyor.
İsrail soykırım yapıyor, Avrupa (birçok devlet) ve Amerika ise destek veriyor.

Şimdi ise halk baskıları ve sosyal medya gerçekleri İsrail destekçilerinin kıvırmalarına sebep oldu. Son zamanlarda İsrail zulmünün açık ve vahşi hali bazı devlet yöneticilerinin mecburen adım atmasına sebep oldu. Az bir kısmı da vicdanen bu zulme karşı duruyor.

İngiltere Londra'da açılan soruşturma temizlenmeye çalışmaya en önemli örnektir. İsrail soykırım suçu işledi mi işlemedi mi? gibi saçma sapan bir soruyla meşgul olanın asla niyeti iyi değildir. Fosfor bombalarının açık bir şekilde kullanıldığı, yasak sayılan savaş yöntemlerinin kullanıldığı, Filistinlileri önce güneye sürüp sonra güneyde vurup tamamen Filistin'de yok etmeye yönelik bunca kanıt varken, henüz ergenliğe girmemiş bir çocuğun bile bu kanıtlara bakıp da anlayabileceği basitlikte iken, İsrail'in Gazze’de soykırım yapıp yapmadığını soru haline getirip medyaya yansıtmak asla iyi niyet değildir. Tamamen iki yüzlülüktür.

Malumdur ki Amerika Birleşik Devletleri’nin başkanı Biden “ateşkes isteyenlere karşı alıcı bir şekilde ‘duyamadım’ hareketi yaparak yok saymaya çalışmıştı.” Daha sonra defaatle “savaş durursa Hamas’ın işine yarayacak” yönünde açıklamalar yaptılar. Gazze’de savaşan İsrail askerlerinin içinde medyaya da sızan hatta İsrail ordusunun da paylaştığı söylenilen sayısal verilerden Avrupa'nın birçok ülkesinden vatandaşların olduğu, yani askerlerin olduğu…

Hamas’ı terörist gösterip soykırımı meşru hale getirmeye çalışan Avrupa söz konusu iken, şimdi tek tek günah çıkarmaya çalışır gibi geri dönmeye başladılar. Peki, neden? Çünkü gördüler ki Vietnam nasıl Amerika için bir bataklık olduysa, Gazze İsrail ve dahi asker gönderen diğer ülkeler için de tam bir bataklık oldu. Gazze’den çıkamayacaklarını sonunda anladılar.

Bir tarafta İsrail diğer tarafta ise vatanını ve kutsalını korumaya çalışan Hamas’ın Mücahitler ordusu… Yüce Allah'ın nice az toplulukların çok topluluklara galip geldiği tabiri Gazze’de vücut bulmuş olarak görüyoruz.

Çanakkale'de nasıl ki batı, en teknolojik ordularla donatılmış şekilde, paslı tüfeklerin karşısına çıktıklarında yerle yeksan oldularsa, Gazzelilerin de Çanakkale ruhuyla savaştıklarını ve kutsalı olan Mescid-i Aksa'yı, Kudüs’ü asla terk etmeyeceklerini Avrupa ve Amerika anlamış olacak ki, şimdi günah çıkarmaya, geri çekilmeye ve hatta neredeyse Gazze’yi desteklemeye başladılar.

Yıllarca hak, hukuk, adalet diye dünyaya şarkılar söyleyen Avrupa ve Amerika, şimdiye kadar nasıl hak, hukuk ve adalet düşmanı olduklarını; hak, hukuk ve adaleti sadece kendileri için geçerli kıldıklarını hep beraber gördük. Bu savaş gerçek yüzlerini gösterdi. Bu savaş İsrail'in zalim, katil bir topluluk olduğunu yani dünya için bir terör örgütü olduğunu kanıtladığı gibi, Avrupa'nın da ikiyüzlülüğünü, zalimliğini kanıtlamış oldu. Diğer taraftan İsrail’in oyuncağı olduklarını da kanıtladı.

 “Algı yönetimi, karşı olanın, karşı olduğu bir şeyi anında desteklemek” şeklinde algıyı değiştirmez. Algı yönetimi, önce karşılaşırsan şayet karşıysan önce nötrleşirsin, ardından destek anlamına gelen cümleler kullanırsın, ardından tam desteklersin ve böylece yutan yutar. Şimdi Amerika'nın özellikle yaptığı ancak budur. Netanyahu neden çıkıp “amaçlarının kalıcı işgal olmadığını” söylüyor? Alçak herif! Arz-ı Mevud hedefleriniz ortadayken, aklımızla alay edecek kadar akıllı olduğunu mu zannediyorsun be ahmak? Algı oyunu… İsrail'in Gazze’de battığını görüp hedef küçültüyor.

Vaziyet, İsrail'in soykırım yaptığına küçücük çocuklar dahi kanaat getirecek açıklıktadır. Çünkü göz görüyor, akıl idrak ediyor. Bu soykırım ve hatta dinkırım bütün devletler tarafından kabul edilmeli ve İsrail'e insanlık suçu işlemesi sebebiyle en ağır cezalar verilmelidir. Aksi takdirde kimsenin söyleyeceği söz kalmaz.

İsrail Gazze'de battı. Ve destek verenler de battı. Daha düne kadar İsrail'e destek verenler şimdi "dikkatli olmalı, sivillere karşı dikkat etmeli, savaş kurallarına uymalı, sivillerin yardımını engellenmemeli, yardım koridoru açmalı, sivillerin geçişine izin vermeli" gibi günah çıkarıcı, temizleyici cümleler kuruyor. Bu "birini çatıdan itip sonra geri çekip, seni ben kurtardım" demeye benziyor. İkiyüzlülük ve alçaklıktır. İspanya gibi bazı ülkelere sözüm yok. Güney Afrika da öyle. Eğer Siyonist bir oyun değilse, Güney Afrika Cumhuriyeti tarihe geçer. İnşallah değildir ve vicdanının karşılığını en başta yine vicdanlarda alır.,

Batı her zaman olduğu gibi algı yönetmeye devam ediyor. Kanmamak ve kandırılmamak gerekir. Özellikle Batı halkları kimi başlarına getireceklerine dikkat etmelidir. Başlarındaki Siyonistleri defetmelidir: Biden, Zelenskiy... Ha bir de şu, adaya gidenler ve gittikleri için İsrail’e ses çıkaramayanlar... Nitekim kaseti olan konuşamaz... İsrail'in her dediğini de yapmak zorunda kalır.