28 Mayıs'ta yapılan seçimlerden galibiyletle ayrılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başarısı dünya medyasında yer almaya devam ederken, Alman devlet kanalı ZDF'de dikkati çeken yorumlar geldi. Seçimlerden büyük bir zaferle ayrılan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk dış politikasına verdiği yön de dillerden düşmedi.

ZDF kanalının moderatörü Markus Lanz, Erdoğan'ı şu sözlerle övdü:

Siyonist İsrail destekçisi Starbucks Türkiye'den yılın ikinci zammı Siyonist İsrail destekçisi Starbucks Türkiye'den yılın ikinci zammı

"Bir yerlerde güç noktası oluştuğunda Erdoğan dışında hiç kimsede bunu hissetme yeteneği yoktur. Bir yerlere girme şansı varsa ve o da (Erdoğan) orada. Bugünkü durum Suriye’de, Irak’ta böyledir, Libya’da, Azerbaycan’da, Ukrayna'da. Her yerde Türk SİHA’ları uçuyor. Yani başka bir deyişle Erdoğan her yerde müdahil."

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi Milletvekili ve Almanya Federal Meclis Dış Politika Komisyonu Başkanı Norbert Röttgen ise, Lanz'ın sözlerini onaylarken, "Bu gerçekten böyle ve ardından gelişen savaşta Türkiye tarafından desteklenen Azerbaycan, Rusya tarafında desteklenen Ermenistan'a karşı orada Türk SİHA'ları belirleyici oldu. Erdoğan bütün bölgede kapsamlı bakıldığında. Libya mesela, orada aktif. Aynı zamanda doğal gaz sondaj faaliyetleri yürütüyor. Libya hükümeti ile anlaşma sağladı bu onu aynı zamanda enerji politikasıyla da ilişkilendirdiği anlamına gelir" ifadelerini kullandı.

"Bütün bölgesel politikada Kıbrıs sorunu, Yunanistan, Kafkasya, Azerbaycan, Suriye politikası, Rusya politikası. Çünkü ondan sonra gelecek olanın orada bir şeyleri değiştirmek için manevra alanı olmayacak ve bölgece dengede tutuyor her şeyi" diyen Norbert Röttgen, şunları kaydetti:

"Tarafsız anlaşılmama için cümlelerimi dikkatli kurmam gerekiyor. O bunu muazzam bir şekilde dengeliyor. O NATO üyesi. Yani Türkiye uzun zamandır NATO üyesi. NATO'nun en güçlü ikinci ordusuna sahip ve aynı zamanda Rusya ile sıkı ekonomik ilişki içerisinde, Yani Türkiye AB'nin yaptırımlarında Batı'nın Rusya'ya karşı yaptırımlarında beraber hareket etmiyor. Tam aksine Türkiye ve Türk şirketleri önemli bir merkez. Ve aynı zamanda tahıl koridoru anlaşmasında Türkiye son derece önemliydi tahılı çıkartmak için."