Yerel seçimler öncesi ittifak yapmayacaklarını ilan eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçimlere 81 ilde kendi adaylarıyla gireceğini açıklamıştı.  Meral Akşener'in Sinan Aygün, Cemil Çiçek ve Abdülkadir Aksu ile Mansur Yavaş'ın yıkım kararı aldırdığı Togo Kuleleri'nde bir araya geldiği belirtildi.

ANKARA'DA DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA

Ankara’da ittifak tartışmaları sürerken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de katıldığı dikkat çekici bir buluşmanın organize edildiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yıkım kararı çıkardığı; eski Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı ve eski CHP Milletvekili Sinan Aygün’ün sahibi olduğu Togo Kuleleri’nde bir buluşma planlandı.

Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nun Togo Kuleleri'nde bulunduğu sırada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Aygün’ü ziyaret etmek istedi. Akşener, Togo Kuleleri’nde bu iki isimle bir araya gelirken, ziyarete eski MHP’li olan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural da katıldı.

SİNAN AYGÜN İDDİASI

DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti! DEM Parti'de kriz! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti!

Bu buluşmada, İYİ Parti’nin yerel seçimlerde çıkaracağı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayının da gündeme geldiği öğrenildi. Akşener’in Aygün’e Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı teklifinde bulunduğu ancak Aygün’ün bu teklifi kabul etmediği iddia edildi.

İYİ PARTİ: GİZLİ BİR GÜNDEMİ YOK

Öte yandan buluşmayla ilgili İYİ Parti'den paylaşılan bilgi notunda; Akşener'in rahatsızlığı döneminde, Cemil Çiçek ve Abdulkadir Aksu'nun Akşener'i telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiği ve o görüşmede bir araya gelme temennisinde bulunduğu ifade edildi.

Aygün'ün ev sahipliğinde davet üzerine gerçekleşen sohbette Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na adaylık konusunun gündeme gelmediği belirtildi. Açıklamada, "Söz konusu buluşma gizli bir buluşma olmadığı gibi, gizli bir gündemi de yoktur" denildi.