Bakan Fidan, BM Genel Kurulu marjında mevkidaşları ve muhatapları ile ikili görüşme gerçekleştiriyor.

İSRAİL
Bakan Fidan, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen'le Türkevi'nde görüştü. Görüşmede, ekonomi, turizm ve konsolosluk başta olmak üzere ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alındı.

İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs açıklaması: Hiçbir sendika başvurmamış İstanbul Valiliği'nden 1 Mayıs açıklaması: Hiçbir sendika başvurmamış

BELÇİKA
Fidan, Türkevi'nde Belçika Dışişleri, Avrupa İşleri, Dış Ticaret ve Federal Kültürel Kurumlar Bakanı Hadja Lahbib'le görüştü.

MACARİSTAN

Fidan, New York'taki Türkevi'nde Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto'yu kabul etti.

TDT DIŞİŞLERİ BAKANLARI GAYRİRESMİ TOPLANTISI'NA KATILDI

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, New York'ta bulunan Türkevi'nde, TDT Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı'na katıldı.
Toplantıda, Azerbaycan'ın antiterör operasyonu, 10. TDT Zirvesi'nin hazırlıkları, teşkilatın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) gibi diğer uluslararası kuruluşlarla ilişkileri ve kurumsal yapısının güçlendirilmesi konuları ele alındı.

Toplantıya, TDT üye ülkeleri Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, gözlemci üye ülkelerden Macaristan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) katıldı.

AZERBAYCAN'DAN ANLAMLI HEDİYE
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, New York'ta Türkevi'nde düzenlenen TDT Dışişleri Bakanları Gayrıresmi Toplantısı'ndan sonra Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov ile görüştü.

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Dışişleri Bakanları Gayrıresmi Toplantısı'ndan sonra Türkevi'ne Karabağ halısı hediye etti.

Fidan, Türkevi'ne hediye edilen halı için Bayramov'a teşekkür etti.