Tamer'in söz konusu yazısının tamamı:

Şimdi bana ister geri kafalı deyin, ister örümcek beyinli ya da yobaz.

Canınız ne isterse söyleyebilirsiniz. Ancak biliniz ki ben özgürlüğü en önemli değer olarak gören modern bir Türk kadını olarak yine de yazacağım. Çünkü kadın olarak rahatsızım.

Haa kadın olarak dedim ama tahmin ediyorum birçok erkekte rahatsızdır bu biçimsiz giyiniş tarzından. Hele de son zamanlarda iş iyiden iyiye boyutu aştı. Tamam gençlere bazı giyim tarzları veya moda olan giysileri taşımaları yakışıyor. Hoşumuza da gidiyor doğrusu. Zaten ülkemizin demokratik ve özgürlükçü yapısı buna müsait. Bu konuda tersini söyleyecek varsa şehir içinde hiç gezmiyor demektir. Bakınız tekrar ediyorum. Bu dolaştıkları yer sayfiye falan değil, yaz, kış oturduğumuz büyük şehrin göbeği. Yaş hiç fark etmiyor. Kızların, kadınların üzerindeki kıyafetlerin sitili hemen hemen aynı. Altlarında şort, üzerlerinde ne olduğu belirsiz bir parça. Tişort desem tişort değil. İç çamaşırı desem olmaz. Öyle bir şey işte. Doğrusunu söylemek gerekirse yarı çıplak. Altlarındaki şort inanılmaz kısa. İç çamaşırı adeta. Her yerleri meydanda. Etekliklere gelirsek başka bir komedi. Kısası, var mı yok mu belli değil. Giyen kızcağız da rahatsız aslında. Hem yürüyor hem de her adımda elleri etek uçlarında çekiştirip duruyor. Olmayan üst giyimin altını kombinleyen uzun eteklerde var mutlaka. Gel gelelim eteğin açık yırtmacı neredeyse kasıkların üzerinde. Bu giysileri zayıf veya mütenasip vücutlu bir kadın ya da kız giyerse yine yan bakıp geçiliyor. Amma kilolu kadınların her kısmı lop lop çıkarsa  şaşkınlığını engelleyemeden gözleri yerinden fırlamışçasına bakıyor insan.

Bakanlık açıkladı: Ramazan Bayramı öncesi hesaplara yatırılacak Bakanlık açıkladı: Ramazan Bayramı öncesi hesaplara yatırılacak

Yazımı nasıl değerlendireceğinizi  bilmiyorum. Acaba yanlış mı düşünüyorum. Bir isim koyamadım hissettiklerime. Fakat bir kadın, bir anne olarak bu derece çıplaklığı beğenmiyorum. Yakışmıyor. Kızlarımızı özenti düşkünü, basit, ilgiyi çıplaklığıyla çekmek isteyen durumuna sokuyor. Sadece iki parçadan oluşan büstiyeri, iç çamaşırı görünecek derecede kısa eteği. Veya uzun ama kasığına kadar açık yırtmacıyla giyeni basitleştiren eteği mi modern, özgür, şehirli ya da Avrupalı  yapacak bizim kızlarımızı ve kadınlarımızı. Bunları yazmayı hiç istemezdim. Ama bu konu her kesimde konuşulmaya, her görüşten bir çok insanı rahatsız etmeye başladı. "Haa ne olacak yani. Sen yazdın da giymeyecekler mi" diyebilirsiniz. Giyecekler tabi ki. Ama ben o kadınları ve kızları gördüğümde en azından duyarsız kalmadığımı hatırlayacağım. Azıcıkta olsa annelik görevimi kalemimle yapmış olacağım. Aslında bir anlasalar. Onları seviyoruz biz. O kıyafetlerle yarı çıplak dolaştıklarında hiç bir anlamda kazançlarının olmadığını, bunun sadece bir özenti olduğunu da biliyoruz. Eğer yanlış düşündüğümü düşünen varsa kusura bakmasın.

Onlara sokaktaki manzaralara daha ciddiyetle bakmalarını tavsiye ediyorum.