Cemal Enginyurt kimdir?

9 Nisan 1965 yılında Ordu'nun Altınordu ilçesi Dedeli köyünde dünyaya geldi.

İlk, orta ve lise eğitimini Ordu'da tamamladı. Üniversite eğitimini Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin İktisat Bölümü'nde tamamladı.

Siyasete küçük yaşlarda başlayan Enginyurt, 1980 askeri darbesinin ardından 3 yıl cezaevinde yattı. Cezaevinden çıktıktan sonra 1986 yılında Ordu'da Bizim Ocak temsilciliğini kurdu. 1991 yılında Milliyetçi Çalışma Partisi Ordu İl Sekreteri olarak siyasete başladı. 1993 yılında MHP, MYK üyesi oldu. 1994 yılında MHP Ordu İl Başkanı oldu. Yine aynı yıl MHP Ordu Belediye Başkan Adayı oldu. 1995'te birinci sıradan MHP Ordu Milletvekili Adayı oldu. 1997 yılında MHP Ordu il başkanlığına tekrar seçildi, 1999 yılında MHP birinci sıra adayı olarak girdiği seçimde milletvekili seçildi. MHP'nin Ordu'dan çıkardığı ilk milletvekili oldu. Rahşan Affı'na destek verdi. 2012 yılında MHP Ordu İl Başkanlığı görevine tekrar seçildi ve bu görevi 2014 yılına kadar sürdürdü. 2014 yerel seçimlerinde MHP'den Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu, fakat seçilemedi. Haziran 2015 genel seçimlerinde MHP'den Ordu birinci sıra milletvekili adayı oldu ancak seçilemedi. 2018 genel seçimlerinde MHP listelerinden yeniden TBMM'ye girdi.

Yerlerde yuvarlanan AK Partili meclis üyesi, partisinden ve görevinden istifa etti Yerlerde yuvarlanan AK Partili meclis üyesi, partisinden ve görevinden istifa etti

CUMHURBAŞKANI ADAYI OLMAK İSTEYEN SOMUNCUOĞLU'NU ENGELLEMEYE ÇALIŞTI

Enginyurt, 2000 yılında dönemin MHP'li Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu'na yumruklu saldırıda bulunmuştu. MHP'nin Ahmet Necdet Sezer'i desteklemesine karşı tepkisini ortaya koyan Somuncuoğlu cumhurbaşkanı adayı olmuştu. Koalisyon hükümetinin çıkaracağı ortak adayı destekleyen MHP yönetimi, buna karşı çıkmıştı. Parti yönetimine rağmen adaylık süresinin bitimine bir saat kala başvuru için TBMM'ye gelen Somuncuoğlu'na Ordu milletvekili Cemal Enginyurt ile Yozgat milletvekili Ahmet Erol Ersoy müdahale etmişti.

MHP'DEN İHRAÇ EDİLDİ

19 Temmuz 2020'de Cemal Enginyurt, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin fındık fiyatı açıklaması üzerinden AK Parti’yi eleştirmiş, AK Parti tarafının MHP’yi yok saydığını savunmuştu. Bunun üzerine MHP, Enginyurt'u parti kararıyla ihraç etti.

CHP LİSTELERİNDEN DEMOKRAT PARTİ MİLLETVEKİLİ OLDU

18 Aralık 2020 tarihinde Gültekin Uysal'ın daveti üzerine Ankara'da düzenlenen törenle Demokrat Parti'ye katıldı rozetini Gültekin Uysal taktı. Aynı partide teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine getirildi. 2023 genel seçimlerinde CHP listelerinden İstanbul milletvekili seçildi. Daha sonra partisi Demokrat Parti'ye geçiş yaptı.

TANRI DAĞLARI'NDA KURT GİBİ ULUDU

Cemal Enginyurt, Tanrı Dağları'na giderek orada kurt gibi uluduğu görüntüleri paylaşmıştı. Enginyurt'un uluması sosyal medyada espri malzemesi olarak kullanılmaya devam ediyor.