Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki Bakanlığının 2024 yılı bütçesinin görüşmelerinde milletvekillerinin eleştiri ve sorularını yanıtladı. Bakan Güler, 6 Şubat tarihinden meydana gelen depremlerde TSK'nın icra ettiği faaliyetleri saat saat aktardı. Daha sonra Bakan Güler'e, komisyonda S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi'ne yönelik soru soruldu.

CHP'Lİ AĞBABA'DAN İLGİNÇ 'S-400' SORUSU

Polis merkezinde dehşet! Bir polis meslektaşlarına ateş açtı Polis merkezinde dehşet! Bir polis meslektaşlarına ateş açtı

Güler ise, "Bizler 7 gün 24 saat, 365 gün bu memleketin güvenliği için çalışıyoruz. S-400'ü alıp bir fabrikanın köşesine teslim edemeyiz. Böyle bir şey asla yok. S-400'e ihtiyaç duyduğumuz anda düğmeye bastığımızda, ne olduğunu merak edenlerin hepsi görür." yanıtını verdi.

O esnada CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Güler'e, "Niye kullanmıyorsunuz?" diye sordu.

"NEREYE KULLANACAĞIZ, BU ÇAMAŞIR MAKİNESİ Mİ?"

Bakan Güler'den Ağbaba'ya dikkat çeken bir cevap geldi. Güler, "Nereye kullanacağız, bu çamaşır makinesi mi? Lütfen, anlayıp anlamadığınız her konuda bir fikir yürütmek zorunda değilsiniz." dedi. Öte yandan Güler'in cevabı sosyal medyada da gündem oldu ve çokça paylaşıldı.