KPOP son dönemde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yayılmaya başladı. Özellikle 13-18 yaş arasındaki gençler arasında sevilerek dinlenen müziğin seveni olduğu kadar eleştiri de var. USMED Başkanı Said Ercan'ın çokça gündeme getirdiği ve kültürel deformasyona neden olduğu iddialarından farklı bir konuyu ele alacağız bugün...

KPOP içerikli mobil uygulamalar

Özellikle KPOP severlerin bir araya geldiği KPOP ile ilgili bilgiler, paylaşım forumları, oyunlar ve yarışmalar bulunan uygulamaların milyonlarca kullanıcısı var. Android ve IOS cihazlar için olan versiyonları da bulunan bu uygulamaların yeteri kadar güvenilir olup olmadığı ise muamma. Çünkü KPOP dinleyen gençler sosyal medya ağlarını da bu uygulamaya bağlayabiliyorlar. Bu sayede uygulamayı üretenin eline yüksek kullanıcılı bir API data verilmiş oluyor. Uygulamada verilen izinler aracılığıyla milyonlarca gencimizin sosyal ağı bir saniyede birilerinin kontrolüne geçiyor. Bu kişiler yeteri kadar kullanıcıya ulaştıktan sonra neler yapabilirler bunu ele alalım.

Sosyal Medyada Etiketleri Trende Taşıma

Milyonlarca sosyal medya hesabının kontrolünü tek elde toplayan bu uygulamalar dilerlerse herhangi bir etiketi sosyal medyada trend yapabilirler. Bu doğayı sevelim gibi iyi ve güzel bir etiket olabileceği gibi terör destekleyen, pedofili içerik paylaşan, tehdit ve hakaret barındıran içerikler de olabilir ki oldu. 29 Haziran 2020 tarihinde kötü niyetli eller tarafından Twitter'da açılan #TurkeyInvadesKurdistan etiketine binlerce KPOP hesabının destek verdiği görüldü. Bu desteklerin şuan gerçek kişiler tarafından mı verildiği yoksa panellerden mi yapıldığı bilinmiyor ama şu bir gerçek ki, suç unsuru olan bir paylaşım yapılması halinde çocuklarımızın başı büyük belaya girebilir.

Aileler Çocuğuna Zaman Ayırsınlar

Teknik analize ihtiyaç duymakla birlikte bazı KPOP gruplarının yaptığı şarkılar içerisine ses manipülasyonu eklediğini, bilinçaltı mesajlar verildiği düşünüyorum. Bu sayede çocuklarımızı kendilerine çok daha fazla bağlayabiliyor yani kendileri için A.R.M.Y. (savaşçı) yetiştiriyorlar. Bunun en büyük ispatı; bir KPOP grubunu eleştirdiğimizde dinleyen gençlerden aldığımız tepkilerdir. Annesini, babasını, namusunu, vatanını bu denli savunmuyor bu gençler, öyle bir savunma... Hakaret, küfür, tehdit, kendine zarar verme, hepsi var. Bunlar normal bilinçle yapılabilecek davranışlar değil. Alamut Kalesi hikâyesini birçok kişi bilir, Hasan Sabbah'ın askerlerini de... Onlar Hasan Sabbah için kendilerini keserlermiş. Bizim KPOP dinleyen bazı gençlerimiz de oraya doğru eviriliyor. KPOP dinleyenlere neden dinlediğini sorduğumuzda; hayatı sev, kendini sev, sen değerlisin diye şarkı sözleri olduğunu bu sayede hayata bağlandıklarını söylüyorlar. Sevgili aileler, çocuğunuzu hayata bağlayacak olan Koreli müzisyen değil, sizsiniz... Biraz ilgi gösterin, biraz anlayın, biraz dinleyin, değer verin, önemseyin. Çocuklarınız ölüyor, görmüyor musunuz?