AK Parti Genel Merkez, 80 il teşkilatı ve KADEM tarafından gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak’a karşı Yeni Akit gazetesinde yayınlanan “AKP’nin Papatyaları” başlıklı yazısı üzerine yapılan şikayet üzerine, Küçük Çekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesinde (Dosya No: 2020/622) açılan ceza davasının karar duruşması bugün görülecek.


DİLİPAK İÇİN BUGÜN KARAR GÜNÜ

Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak, bugün 9.30’da Küçükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesinde “AKP’nin Papatyaları” davasında son savunmasını yapacak. Geçen duruşmada, duruşma savcısı mütalaasında Dilipak için mahkumiyet istemişti. Bugün 09.30’daki duruşmada ise Dilipak ve avukatları son savunmalarını yapacaklar. Tarafların son beyanlarından sonra mahkemenin kararını açıklaması bekleniyor.

Adıyaman'da bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit Adıyaman'da bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit

27 Temmuz 2020 tarihinde Yeni Akit gazetesinde yayınlanan dava konusu yazısında Dilipak, şu ifadeleri kullanmıştı: “ANAP’ı o ‘Papatyalar’, o ‘Lale Devri çocukları’ bitirdi. AK Partiyi de, bu Erguvani AKP’nin ‘Papatyaları’(!?) bitirecek bu gidişle. AK Parti içindeki AKP’liler konuşuyor, AK Partililer susuyor. AKP’liler terfi etti zenginleşti, itibar sahibi oldular. Kaymağı onlar yiyor, parayı onlar veriyor. Camiye, okula, yurda parayı veren de onlar. Eee, parayı veren düdüğü çalıyor. Kem alat ile kemalat olmuyor. Haram para ile hayır olmayacağı gibi.” “AK Parti içindeki AKP’liler, FETÖ’nün zihniyet ikizi gibi davranıyorlar. Hem uluslararası fonlarla destekleniyorlar hem de kamu fonlarını kullanıyorlar. Malum ‘Yeşil Sermaye’ de bunlara sponsor olabiliyor. Koç kadar, Sabancı kadar, Eczacıbaşı kadar bizim ‘Yeşil sermaye’ davasına sadakat gösterip, bu fahişelere ve onların türevlerine karşı seslerini yükseltebilecekler mi?” ifadeleri suç olduğu iddia ediliyor.