Dünya Kudüs Haftası, Kudüs'ü ve halkını desteklemek amacıyla tüm özgür şahsiyetlere yönelik açık bir küresel girişimdir. Bunun için de İsra, Miraç ve Selahaddin Eyyubi’nin Kudüs'ü fethinin yıl dönümü olan Recep ayının son haftası seçildi.

Dünya Kudüs Haftası

Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyan Kudüs, hicri takvime göre 27 Recep 583'te Haçlı işgalinden kurtarılmıştı. "Dünya Kudüs Haftası" da Kudüs'ün fethedildiği bu tarihi içine alacak şekilde belirlenmişti.

İsrail, 1967'den bu yana Doğu Kudüs'ü işgal altında tutuyor ve 2003'ten beri İslâmî kuruluşların birbirini takip eden protestolarına rağmen Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarına izin veriyor.

Bilindiği üzere Dünya Kudüs Haftası etkinlikleri ilk defa geçen yıl başlamıştı. Dünya Kudüs Haftası’na yönelik ilk etkinlikler 2022 yılında başlamış ve bu yıl da üçüncüsü düzenlenecek etkinler 2-9 Şubat tarihine kadar devam edecek.

X, Özgürlük Filosuna destek veren Mandela'nın hesabını askıya aldı X, Özgürlük Filosuna destek veren Mandela'nın hesabını askıya aldı

Dünya Müslüman Alimler Birliğinden Kudüs Haftası'nda "kitlesel gösteriler düzenlenmesi" çağrısı

Dünya Müslüman Alimler Birliği, bu yıl 2-9 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek "Dünya Kudüs Haftası" etkinlikleri kapsamında Kudüs ve Gazze'ye destek için barışçıl gösteriler düzenlenmesi çağrısında bulundu.