Sosyal medya, hayatımıza girdiği günden bu güne kadar çok şey değiştirdi. Özellikle örf ve adetlerimizde yaptığı tahribatın haddi hesabı yok… Bayramlarda; sokağa çıkıp şeker toplayan çocuklar artık sosyal medyada nahoş videolar paylaşıyor. Saklambaç, beş taş, ip atlama oynayan çocuklar gitti yerine online oyuncular geldi.

Sosyal medya ve dijitalizm için maalesef geç kalmış bir ülkeyiz, 20 yılı aşkın süredir var olan sosyal medya sitelerini ciddi şekilde kullanan ve onlar tarafından sömürülen bir toplum halinde gelmişken, kendimize ait bir sosyal medya ağı üretip de dünyaya kazandıramadık.

Çok kez devlet büyüklerimiz ve milletvekilleri ile bir araya gelme fırsatı bulmuş, her defasında da; “Türkiye nükleer bomba üretmesin ama kendi sosyal medya ağını kursuné” demekten dilimde tüy bitmiş birisi olarak bugün de diyorum ki; “Sosyal medya için çok geç kaldık, bari insansı robotlar, Hümanoidler, Siborglar ve nano teknolojiler için geç kalmayalım, dünya değişiyor, bu değişimi çabuk görelim…” diyorum.

Çağ Siber Savaş Çağı

Savaşlar artık cephelerde ellerine silah alan özel eğitimli askerlerce yapılmıyor. Artık daha can alıcı, daha çok zarar verici savaşlar siber âlemde yapılıyor. Artık düşman kişiyi başınızdan vurup öldürmek yerine o başı kontrol etmeyi tercih ediyor. Bunu da en iyi sosyal medya üzerinden; algı yönetimi ve manipülasyonlar ile yapıyor.

Sosyal Medyada Terör Devri Başladı

Sosyal medya ve dijital savaşlar yaşanmaya uzun zaman önce başlamıştı. Şimdi sırada ise siber terörizm var. Son günlerde başta PKK ve DHKP-C olmak üzere bazı örgütlerin sempatizanları siber âlemde kişileri ifşa ederek, hedef göstererek siber psikolojik terör uyguluyorlar. Örgütlendiği bazı haberleşme programları üzerinden devlet yanlısı kişileri hedef alarak sosyal medya hesaplarına erişim engeli getirmeye çalışıyorlar.

Tabi ki devletini sevenler de bunlara karşı önlemini aynı yöntemle alıyor ve onların harekâtlarına karşı harekât geliştiriyorlar. Bu harekâtlardan bir tanesi de Ebabil Harekâtı. Sosyal medya üzerinden devlete, milletle ve ümmete saldıranları siber âlemde ortadan kaldırmak için organize olan Ebabil Harekâtı; vatansever gençlerden oluşmaktadırlar. Birçok sosyal ağda örgütlenerek emniyet güçlerine de destek olmaktadırlar.

Savaşın cephesi değişince görüldüğü üzere savaşçılar da değişti. Artık hepimiz birer siber savaşçıyız, tarafımız devlettir elhamdülillah.