Filistin'in El Halil kentinde Uluslararası Geçici Mevcudiyet Gücü´nde görev yaparken öldürülen Binbaşı Cengiz Toytunç için başlatılan soruşturma devam ediyor.Olay yerine giderek inceleme yapan üç kişilik heyet raporunu tamamladı. Heyet raporuna göre saldırıda, 5.56 milimetre çapında mermi kullanan silah kullanıldı.

Diyanet'ten 'Hac' uyarısı! Diyanet'ten 'Hac' uyarısı!

Gülhane Askeri Tıp Akademisi tarafından yapılan otopside, cesette mermi çekirdeği bulunamamış, yakın mesafeden ateş edildiği için mermilerin vücudu delip geçtiği saptanmıştı. Ancak ceset üzerindeki kurşun delikleri, saldırıda kullanılan kurşun konusunda bir fikir oluşturdu.

Bölgeye giderek olay yerinde incelemede bulunan ekip, araçtaki kurşun deliklerini ve boş kovanları da inceledi. Bir süre önce Ankara'ya dönen heyetin raporunda saldırıda  5.56 milimetre çapında bir silah kullanıldığı belirtiliyor. Bu çaptaki mermileri İsrail ordusu tarafından da kullanılan M-16 Karabin tipi silah atıyor. Filistin tarafı ise genellikle, 7.62 milimetre çapında kurşun atan Kalaşnikof marka silah kullanıyor.Konuyla ilgili çevreler iki tarafın da birbirlerinin silahlarına kolayca ulaşabildiğini belirterek, detaylı çalışmanın sürdüğünü aktardı. Saldırıdan sağ kurtulan Yüzbaşı Hüseyin Özarslan, Filistin polisi üniformalı bir kişinin ateş açtığını söylemişti.