Dün gece Riyad'da Galatasaray-Fenerbahçe arasında oynanması plalanan Süper Kupa maçı büyük bir krize ev sahipliği yaptı. TFF ve kulüpler taradından yapılan yazılı açıklamada, maçın ileri bir tarihte oynanacağı açıklandı.

Kriz sonrası kamuoyu organizasyonun yasal düzlemini ve anlaşma metininin ihlal edilip edilmediğini araştırıyor.

Gazeteci Emre Erciş, x (Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda anlaşma metni ve müsabaknın tabi olduğu yönetmeliği kamuoyuyla paylaştı ve sürecin provoke edilerek İmamoğlu ve Ali Koç tarafından bir seçim malzemesi haline getirildiğini öne sürdü:

Söz konusu paylaşım:

İYİ Parti'de seçim 3. tura kaldı İYİ Parti'de seçim 3. tura kaldı

İŞTE BELGELERİYLE EKREM İMAMOĞLU ve ALİ KOÇ'UN OPERASYONU:

TFF tarafından organize edilen 'Süper Kupa' müsabakası, yine TFF Tarafından hazırlanan, 'Statüye' göre yapılır. Bu, 'Statü'nün 7. maddesine göre, müsabaka, 'Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) tarafından belirlenen kurallara göre' yapılır.

'Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) tarafından belirlenen' 2022-2023 'Oyun Kuralları' Yönetmeliğinin, 'KURAL 4' başlığı altında müsabakaya katılan takımların ekipmanları tanımlanmaktadır. 

Yine, 'Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) tarafından belirlenen' 2022-2023 'Oyun Kuralları' Yönetmeliğinin 'KURAL 4' başlığı altında yer alan 5. maddesine göre, 'Kullanılan ekipmanlarda her hangi bir politik, dini veya kişisel slogan, beyan veya resim olamaz' denilmektedir. Bu kural, forma altına giyilen ekipman içinde geçerlidir. 

Bununla birlikte yine, 'KURAL 4' başlığı altında yer alan 5. maddenin 'Prensipler' kısmında, 'Kural 4, oyuncular, yedek oyuncular ve değiştirilmiş oyuncular tarafından giyilmiş bütün ekipmanlara, (KIYAFETLER DAHİL) uygulanır.' demilmektedir.

Aynı maddenin devamında, 'Resmi müsabaka isminin bir parçası olmadığı sürece sağ veya ölü birisinin sözleri' de bu kapsam içindedir.

Kurallar bu kadar açık şekildeyken dün akşam maça saatler kala Atatürk resimli ısınma ekipmanı ve Fenerbahçe'nin 'Yurtta sulh, Cihanda sulh', Galatasaray'ın 'Ne mutlu Türküm diyene!' pankartıyla çıkma talepleri, 'Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) tarafından belirlenen' 2022-2023 'Oyun Kuralları'nı bilerek ihlal etmektir. 

Dün gece Ekrem İmamoğlu ve Ali Koç, büyük bir operasyon yaparak süreci hem sabote etmişler hem de İmamoğlu ve CHP'nin seçim malzemesi haline getirmişlerdir.