Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Seyyid Burhaneddin Hz. Türbesi'ni ziyaret edecek, Meydan Bürüngüz Camisi'nde cuma namazı çıkışında vatandaşlarla sohbet edecek, Valilik ve Büyükşehir Belediyesine ziyarette bulunacak; milletvekilleri, sanayici ve iş insanlarıyla buluşma programına katılacak.

(Kayseri/12.30-19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)


EKONOMİ FİNANS

1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK Ortaokul ve Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması Ödül Töreni'ne iştirak edecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Türkiye İstatistik Kurumu nisan ayı sanayi üretim endeksi ile 2022 yılı hane halkı tüketim harcaması istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

Yargıtay Başkanlığı seçiminde 25. turda da sonuç çıkmadı Yargıtay Başkanlığı seçiminde 25. turda da sonuç çıkmadı


SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, UEFA Şampiyonlar Ligi Finali kapsamında düzenlenen Şampiyonlar Festivali'ne katılıp açıklamalarda bulunacak.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 10 Haziran Cumartesi günü Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak Manchester City-Inter finali öncesi basın toplantıları ile son antrenmanlar yapılacak.

- Inter Teknik Direktörü Simone Inzaghi ve takımdan bazı futbolcular soruları cevaplayacak; İtalyan ekip son çalışmasını statta gerçekleştirecek.

- Manchester City Teknik Direktörü Josep Guardiola ve takımdan bazı futbolcular soruları cevaplayacak; takım son çalışmasını statta yapacak.

(İstanbul/17.15/18.00/19.15/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nin play-off yarı final serisinde Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko, dördüncü maçta karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

4- Hentbol Erkekler Süper Lig'in final serisinde Beykoz Belediyespor ile Sakarya Büyükşehir Belediyespor, üçüncü maçta karşılaşacak.

(İstanbul/15.30) (Fotoğraflı)

5- Teniste sezonun ikinci grand slam turnuvası Fransa Açık'ta, tek erkeklerde yarı final maçları yapılacak.

(Paris) (Fotoğraflı)


***