Gazze'de çocuk olmak Gazze'de çocuk olmak

İmam-Hatip Halil Konakçı, sosyal medyada yürütülen linç kampanyasına "Benim Vatanperverliğimi Ölçmeye Sizin Seviyeniz Yetmez" notuyla yayımladığı bir videoyla  cevap verdi.

''ÇAMURDAN FARKSIZ BİR ZİHNİYET''

Konakçı "Yine gündem karmakarıştı, karmakarışmadı da bunlar kendi kendine eğleniyorlar. Uzun zamandır dedim: 'Şunlara bulaşmayayım, çamura yanaşmayayım da üstüme sıçramasın' Çünkü bunlar çamurdan farksız bir zihniyet. Aslında ne dinlediklerini, ne anladıklarını biliyorlar. Ben güya 'Hatay Arap toprağı' demişim." dedi ve vaazı dinleyenlere 'Böyle bir şey söyledim mi siz her vaazımda buradasınız' diye sordu.

"BANA TÜRK DÜŞMANI DİYENLER TÜRK DEĞİL"

"Hatay bölgesinde Arap, Kürt hatta Alevi, hatta Süryani, gayrimüslim bir sürü vatandaşımız yaşamıyor mu, hep böyle değil miydi? Benim orada arkadaşlarım var, Kürt Hataylı Samandağlı, İskenderunlu Türk de var. Ama o bölge, yani o bizim güney bölgemiz Kürt ve Arap vatandaşlarımızın yoğun olduğu bir bölge değil mi? Bunu söyledim." diyen Konakçı, kendisininin 'Halil Konakçı Hatay'a Arap toprağı' dedi, Esed deseydi ne olacaktı?, 'vatan haini', 'Türk düşmanı' şeklinde hakaretlere maruz kaldığını belirtti. Ayrıca, kendisine Türk düşmanı diyenlerin Türk olmadığını söyledi.

KONAKÇI'YA SALDIRAN GRUBA KİMLER DESTEK VERDİ?

Konakçı, kendisine saldıran gruba FETÖ'cü ve PKK'lıların destek verdiğini söyledi ve kendisine vatan haini diyerek saldıranlara "Bana bir FETÖ'cü bir PKK'lı destek olsa kahrımdan mahvolurum. Sizinki ne acı bir durum" diyerek seslendi.

"BEN BU BAYRAKLA KUDÜS'Ü HAYAL EDİYORUM"

Konakçı, tarih profesörü bir arkadaşının kendisine belgeler gönderdiğini belirtti ve bu belgelere istinaden konuştuğunu ifade ederek "Bana diyor ki 'Hatay'ı Arap toprağı yapıyor. Ben değil Hatay'ın, sizin gavura teslim ettiğiniz illerin de bizim olduğunu iddia ediyorum. Ben Halep'in, Şam'ın, Bağdat'ın Musul'un Kerkük'ün; hatta Libya'nın, Cezayi'in bizim olduğunu iddia ediyorum. Çünkü ben ecdadımın kanının döküldüğü her yere davacıyım. Hatay, Türkiye Devleti'nin toprağıdır. Ben bu orduyla, bu bayrakla, bu askerle Kudüs'ü hayal ediyorum." dedi.