Görevden ayrılan Yeni Zelandalı bir milletvekili, maliyet tasarrufu ve ekonomik faydalar nedeniyle Yeni Zelanda'ya Avustralya üyeliğini yeniden değerlendirme çağrısında bulundu. İşçi Partisi'nin görevden ayrılan Hamilton Doğu Milletvekili Jamie Strange, ülkesinin bir Avustralya eyaleti olma teklifini yeniden düşünmesi önerisinde bulundu.

"TEK BİR ÜLKE OLACAK MIYIZ?"

“Avustralya'yı her ziyaret ettiğimde sıklıkla şunu düşünüyorum: 'Avustralya ve Yeni Zelanda olarak tek bir ülke olacak mıyız?'” dedi.

“Benim kişisel görüşüm - ki bu sadece kişisel bir görüş - Yeni Zelandalıların bunu göz ardı etmemesi gerektiği yönünde.

Filistin'e destek gösterisine katılan ABD Başkan adayı Stein gözaltına alındı Filistin'e destek gösterisine katılan ABD Başkan adayı Stein gözaltına alındı

“Aslında teknik olarak Yeni Zelanda'nın kendi anayasası uyarınca Avustralya'ya katılma seçeneği hala açık.

ESKİ BAŞBAKAN YARDIMCISINDAN DESTEK

Eski başbakan yardımcısı Barnaby Joyce, Yeni Zelanda'nın anayasal bir boşluk nedeniyle Avustralya federasyonuna katılması yönündeki çağrıları destekledi.
New Zealand Herald gazetesinin haberine göre, görevden ayrılan Yeni Zelanda İşçi Partisi Milletvekili Jamie Strange bu ayın başlarında ülke parlamentosuna Yeni Zelanda'nın Avustralya ile birleşmeyi düşünmesi gerektiğini söyledi .