İşte filistinli gencin sosyal medya hesabından yaptığı açıklama:

Askerlerden biri beni alıp adımı, mesleğimi, yaşımı sordu.. Sonra bana akrabalarımı ve ailemi sordu..

Sonra bana dedi ki, gel benimle yürü. Ona nerede olduğunu sordum. Bana, “Ben seni bir gelin gibi Rabbinin huzuruna göndermek istiyorum” dedi. Ben de ona “Damat demek istiyorsun” dedim.

Bana ''beyaz giyen ve makyaj yapan bir gelin gibi'' söyledi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Filistin Başbakanı ile görüştü Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Filistin Başbakanı ile görüştü

Beni direniş tünelinin olduğu bir bölgeye götürüp patlayıcılarla dolu bir kemeri üzerime koydu, kafama Go Pro kamera ve vücudumun ortasına da bir ip bağladı ve “Halatı çektiğimde bana geri gelirsin” dedi. 

Beni silah zoruyla tünelin girişine doğru itti ve ailemi öldürmekle tehdit etti. Ben itaat etmeyi reddettim ama konuşmanın ortasında aniden beni itti, tünelin girişine gelince içine düştüm ve yaklaşık 3 dakika kadar olduğum yerde kaldım.

Daha sonra tünele girmem için bağırmaya ve ateş etmeye başladı... Yaklaşık 40 metre kadar yürüdüm.

Daha sonra bağladığı halatla beni tekrar tünelden dışarı çıkardı ve bana "Rabbin seni istemiyor" dedi. Beni askerlere bıraktı ve onlara "Başka bir genç getirin" dedi.

Tekrar döndüğümde onların yerinde ailemin erkeklerini ve 15 yaşında bir çocuğu götürmüş olduklarını gördüm.

Ama şükürler olsun ki sağ bir şekilde geri döndü ve serbest kaldığımda onu tekrar gördüm.

Bütün bunların amacı kendilerini havaya uçurur korkusuyla tünele girmemeleri, yani kafalarımıza takılan kamera tünelin içinde direnişçileri görülürse üzerime koydukları patlayıcı ile birlikte tüneli havaya uçuracakladı!!