Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın 7 Ekim sabahı Aksa Tufanı adıyla İsrail'e yönelik başlattığı operasyonun ardından İsrail'in Gazze'ye saldırıları 30. gününde de devam ediyor.

İşte İsrail'in saldırılarında gün içinde yaşanan gelişmeler:

İSRAİL'İN ASKER KAYBI 345'E YÜKSELDİ

 İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, düzenlediği basın toplantısında, 7 Ekim'den bu yana ölen asker sayısının 345'e yükseldiğini söyledi. Gazze'ye yönelik saldırıların devam edeceğini belirten Hagari, Hamas'ı bitirmekte kararlı olduklarını kaydetti.

HAMAS: 60 ESİR KAYBOLDU

İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını kapadı İspanya, İsrail'e silah taşıyan gemilere limanlarını kapadı

 Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, İsrail'in saldırıları dolayısıyla 60’dan fazla rehinenin kayıp olduğunu duyurdu. Ubeyde, saldırılar sonucu enkaz altında kalan 21 rehinenin cesedini bulduklarını söyledi. Sözcü, saldırılar dolayısıyla geri kalanlara büyük ihtimalle hiçbir zaman ulaşamayacaklarını söyledi. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, en son olarak Gazze Şeridi’ndeki İsrailli rehine sayısının 240 olduğunu açıklamıştı.

"GAZZE'YE YAKIT GİRMEYECEK"

 İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Gazze Şeridi'ne akaryakıt girişine her ne şekilde olursa olsun izin verilmeyeceğini açıkladı. Smotrich, Gazze'yi savaştan sonra kontrol altına alacaklarını ifade etti.