"Narkoçelik-16" operasyonlarında 366 şüpheli yakalandı "Narkoçelik-16" operasyonlarında 366 şüpheli yakalandı

Jerusalem Post gazetesi, Pazar akşamı ‘Erdoğan, İsrail’e karşı Hamas savaşı nedeniyle ekonomik önlemler alıyor’ başlığıyla bir haberi okuyucularına duyurdu.

Ankara’nın hazırlandığı yaptırımları sayfasına taşıyan Jerusalem Post, İsrail’i defalarca diplomatik alanda hedef alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni bir hamleye giriştiğini yazdı.

Türkiye, başlıca İsrail karşıtı diplomatik tutumunda dikkate değer bir değişiklikle İsrail’e karşı doğrudan ekonomik hamlelere karar verdi” diyen gazeteye göre, Ankara artık iki ülke arasındaki ticareti aktif şekilde etkiliyor.

Türkiye’nin artık İsraille ticarete destek vermeyeceğini ve şirketlere sunulan desteği geri çekeceğini kaydeden Jerusalem Post, en önemli adımın ise İsrail’in ihracat limanları listesinden çıkarılması olduğunu belirtti.

Ekonomik yaptırımları ‘stratejik hamle’ olarak tanımlayan Jerusalem Post, iki ülke arasındaki ihracat rakamlarına da haberinde yer verdi.

Jerusalem Post, İsrailli futbolcuların gözaltına alınıp sınır dışı edilmesi gibi son olaylarla birlikte Ankara ve Tel Aviv arasındaki gerilimin yoğunlaştığı yorumunu da yaptı.