Yaz sezonuna girilmesiyle tatil dönemi başladı...

Çalışanların yıllık izinleri, Kurban Bayramı ve okulların kapanmasıyla vatandaşların tatil planları şekillendi.

Öyle ki dün 9 günlük tatil de başlamış oldu.

Böylelikle şehirlerin giriş ve çıkışlarında büyük bir yoğunluk yaşandı. İstanbul'un trafiği ise dünkü yoğunluğun ardından adeta rahatladı.

Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki arıza devam ediyor Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki arıza devam ediyor

İstanbul'un plajları
Tatil planları yapamayanlar ise İstanbul'da kaldı.

Megakent'te de vatandaşların bayram tatilini geçirmeleri için çok sayıda rota bulunuyor. Buradaki plaj ücretleri de tatil beldeleriyle adeta yarışıyor.

Özellikle Şile, Sarıyer, Büyükçekmece, Bakırköy, Adalar ve Silivri gibi noktaları tercih ediliyor.

Ücretler cep yakıyor
Kentte denize girmek isteyenler bazı noktalarda ücretsiz halk plajlarını, belirli noktalarda da özel plaj işletmelerini tercih ediyor.

Bazı vatandaşlar plajlara girişte alınan ücretlerden şikayetçi. Büyük bir çoğunluğunda yalnızca şezlong ve şemsiye kullanımının giriş ücretine dahil olduğu özel tesislerde ücretlerin, hafta içi-hafta sonu fiyatları farklılık gösteriyor.

Fiyatlandırmalar
Sarıyer'de yer alan birçok işletmede kişi başı giriş ücreti 150 TL ile 350 TL arasında değişirken, Heybeliada'da ise bu ücret özellikle hafta sonunda 560 TL'yi buldu. Büyükada'da yer alan tesise ise hafta sonu kişi başı giriş fiyatı 300 TL olarak belirlendi.

Şile'de birçok tesiste, hafta içi giriş ücreti kişi başı 150-400 TL, hafta sonu 300-400 TL arasında değişirken, Silivri'de ücretler hafta içi ve hafta sonu 250-300 TL'yi, Sarıyer'de yer alan birçok işletmede kişi başı giriş ücreti 150 TL ile 350 TL'yi Büyükada'da hafta içi 150-300, hafta sonu ise 150-450 TL aralığını buldu.

Heybeliada'da ise plajlara giriş ücreti hafta içi 300-480 TL, hafta sonu ise 400-560 TL ile ortalama açısından en yüksek ücretler olarak öne çıktı.

Birçok işletmenin Kurban Bayramı'nda da hafta sonu tarifesi uygulayacağı öğrenildi.