12. Ceza Dairesi kararı oy birliği ile istinaf başvurusunu esastan reddederken, ilk derece mahkemesinin Beraat kararını onaylamış oldu.

 Mahkeme kararında “… hukuken geçerli ve elverişli kanıtlarla, mahkemenin  kovuşturma sonucunda oluşan inan ve takdirine, gösterilen gerekçelere göre mahkemece verilen berat kararı usul ve yasaya uygun bulunduğundan, katılan vekilinin  ileri sürdüğü istinaf talebi yerinde görülmemiş olmakla..”  istinaf başvurusunu 12.12.2023 tarihli oturumunda  reddetti.

Kamu görevlisine karşı, kamu görevi nedeniyle hakaret”ten açılan davada Dilipak ve avukatı, “… bir mesajı RT ederken Dilipak’ın kendi mesajını verdiği, ayrıca eleştirilen konunun bir kamu görevlisinin kamu görevini aşan, hukukun koruması kapsamı dışında kalan, toplumda tepkiye yol açan, bakanlık tarafından açıklama yapma gereği duyulan, hukukun korumadığı, kamu yararı olmayan, abartılı ve çelişkili bir tasarrufun eleştiri mahiyetinde olduğu, ayrıca, Basın ve STK temsilcilerinin kamu otoritelerine karşı artırılmış eleştiri özgürlüğü, kamu görevlilerinin artırılmış tahammül yükümlülüğü olduğu, olayın gerçek, aktüel, olay ile eleştiri arasındaki düşünsel bağ, kamu yararı çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiği ve bu çerçevede eleştirilerin alışmışın dışında sert ve abartılı olmasının suç oluşturmayacağı” şeklinde bir savunma yapmıştı.

Dava adamı Şevket Yılmaz, vefatının birinci yılında rahmetle anılıyor Dava adamı Şevket Yılmaz, vefatının birinci yılında rahmetle anılıyor

Uşak eski valisi Funda Kocabıyık, İstinafın kararını, Yargıtay nezdinde temyiz etti. Bu sebeple mahkeme kararının kesinleşmesi için Yargıtay kararı beklenecek.

İzmir Bölge Adliye Mahkemesinin

12. Ceza Dairesi’nin onadığı beraat kararı