Real Madrid Mbappe transferinin sunumunu planlamaya başladı Real Madrid Mbappe transferinin sunumunu planlamaya başladı

Fenerbahçe'nin ve Galatasaray'ın Atatürk tişörtleri ve pankartlarla ısınmaya çıkmasına Suudili yetkililerin izin vermediği iddia edirken; nu nedenle iki kulübün mücadeleyi oynamama kararı aldığı öne sürülürdü.

TFF ve kulüplerden yapılan yazılı açıklamadaysa, müsabakanın ileri bir tarihe ertelendiği duyuruldu.

Al-Riyadh News'in haberine göre, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç devamlı yeni şartlar öne sürerek bu maçın oynanmaması için gayret gösterdi. Mesele Atatürk değildi ama onu kullanarak Arapları sorumlu göstermek istedi.

Sürecin inorganik işleyişi ve sürecin sosyal medya gibi kanallardan kamuoyuna sunuluş tarzı, akıllara 'operasyon' ihtimalini getirdi. Takımların yönlendirildiği yönünde birçok açıklama yapıldı. 

Şevki Yılmaz: İsrailcilerin bu şeytani oyununa sakın alet olmayınız

Aynı hassasiyetin Avrupa maçlarında gösterilmediği yönünde tepkide bulunan 20. Dönem Rize Milletvekili Şevki Yılmaz, "Yurt dışında hiçbir Hıristiyan devletine Mustafa Kemal fotoğraflı tişörtüyle gitmeyen ve hiçbir zaman 'Ne mutlu Türküm diye!! afişini yurt dışı maçlarında asmayan Fenerbahçe ve Galatasara takımlarının Suudi Arabistandaki şovları sadece provakasyondur! Türkiyemizle Suudi Arabistan'ın ve diğer kardeş Arap ülkelerinin arasını açmak, gelişmekte olan ilişkilerini kesmek ve Filistin'de Hamas direnişini ve desteğini kırmak için önceden planlanan tam bir ihanettir! Siyonist İsrail'in içimizdeki İsrailcilerin bu şeytani oyununa sakın alet olmayınız" yazısını yazdı. 

Doğu Perinçek: Birden Atatürkçü kesildiler

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın maça ABD emperyalizmine ve İsrail siyonizmine karşı mücadele pankartlarlarıyla çıkmaları gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: 

"Türk takımlarına Suudi Arabistan'da yakışan Filistin dayanışmasıdır. Galatasaray ve Fenerbahçe sahaya ABD emperyalizmine ve İsrail siyonizmine karşı mücadele pankartlarıyla çıkmalıydı.

O zaman Arap halkıyla yürek yüreğe birleşirlerdi.

Galatasaray ve Fenerbahçe neden Almanya'ya veya Fransa'ya giderken Atatürkçü değiller de tam Suudi Arabistan Çin ve İran'la iyi ilişkilere yönelince Atatürkçü kesildiler?

Galatasaray ve Fenerbahçe yönetimlerini Türkiye'de Atatürkçü mevziilerde görmüyoruz. Suudi Arabistan'da birden Atatürkçü kesildiler. Onları yönlendiren var.

Galatasaray ve Fenerbahçe yönetimleri Türk milletiyle Arap ülkelerinin arasını açmak isteyen emperyalistlere alet oldular. Olayı iyi anlayalım."