Ey çıkarları uğruna en güzel değerleri dahi çekinmeden kullananlar.!

“Lütfen İnin liderin Sırtından”

Lakin rahat değil, şimdi daha sorunlu  bir dönemde ve makam- mevki hırsıyla yanlıştan direnenler  yüzünden daha gergin ve orkestrasını yönettiği çubuk daha hareketli, adeta titriyor.

 Diyor ki:

Yola çıkış sebebini unutmayın, umutları tüketmeyin ve önceliğimiz dava olsun… Benim adıma kimse söz söylemesin  diye bağırması, uyarı sinyalleri vermesi bu yüzden.

Lider,öncelik hakikat davası diyor.Yola çıktıklarına halk ile  iç içe olun diyor... Halktan gelen talebi hiç korkmadan üste iletecek  kim?  Lideri anlamayan yada anlamak istemeyenler  unutmayın.!

 %50+'in pabucu pahalı. Tarih nedir bir kez daha lütfen okuyup analiz ediniz. İnsanları çıkarlarınız uğruna yanıltmaktan  vazgeçin.

Liderin Dikkatine.!  Artık tedbili kıyafet ile sokağa ininiz lütfen...

Halkın arasında olanlar, bilgileri ayıklayıp tasnif edenler liyakat sahibi ise doğru bilgiler ulaştırırlar lidere.  Menfaatleri uğruna yanlışlara göz yumanlar,bana dokunmayan yıllan çok yaşasın diyenler unutmayın.!

Yılan kana alışmaya dursun.. 

Liderin DİKKATİNE.!

Tedbili kıyafet ile sokağa inmeyi geciktirirseniz  yada liyakat sahibi olmayan Amerika rüyası filminin aktörleri ile devam ederseniz, yanıldık, aldatıldık demek kalıyor geriye!

Amerikan rüyası. O rüyanın içinde yeteri kadar kurnaz, yeteri kadar hırslı, yeteri kadar yetenekli ve elbette yeteri kadar acımasız herkese bir yer vardır. “Amerikan Rüyası” size çoğu zaman en kolay yoldan, umduğunuz şeyi veren bir sihirli değnek gibidir. Amerika’yı bir zamanlar fırsatlar ülkesi yapan budur. Amerikan rüyası ile aynı yolun yoldaşları sarmış dört bir yanı desem cok mu abartmış olurum.

Evet lidere üzülüyorum.

Sağlığına üzülüyorum. Zamanına üzülüyorum. Gayretine çabasına çırpınışına üzülüyorum. Hedefleri ve hayalleri için gösterdiği yüksek performansa üzülüyorum.Kendi bilinirliği ile  bırakın seçilmeyi sokakta selam alıp vereceği iki kişiyi bulamayacak (hırs,tutku, şımarıklık duygularına esir) kişileri sırtında taşıdığı için üzülüyorum.!

LİDERİN KARİZMASI NASIL ÇİZİLDİ.?

KORKAK SUÇLAYICILAR- IRAK'TA KİMYASAL SİLAH ARAYAN BUSH'UN YOLDAŞLARI :

Korkaklar sürekli eleştirir. Açıkları açığa çıkmasın diye sürekli saldırgan davranır. Açıkları ortaya çıkmasın diye eleştiride  bulunan herkes terörist ilan edilir ve bizzat eleştirinin kendisi “haince bir iş” olarak gösterilmeye çalışılır.

Yapılan meşveretler olanın ortaya konmadığı, ahlâk yoksunu tiplerin  duymak istedikleri şeylerin konuşulduğu,halktan uzak idarecilerin, bürokratların,yerel yönetim mensuplarının gereksiz iltifatlar ile şımartılğı toplantılara dönüştü.

CAHİL KORKUSUZLUĞU-LİDER ADINA POZ VERENLER:

Bir de güçlü ile gözüküp güç devşirme furyası çıktı sosyal medyada. Birisi önemli göreve geldi mi yanında poz verip, bakın benim yakınım ha, beni önemseyin mesajı veriliyor. Güçlü ile olan  fotoğraflarıyla özel bir adam olduğunu, onun üzerinde söz sahibi olduğunu  ve ne  derse inandırır mesajı vererek halk üzerinde psikolojik baskı oluşturma hevesindeki sülükler ve bunlara yüz veren bulunduğu makamı hak etmeyen liderin yakınları olarak bilinenen aslında lidere bilinç altından bilenen dava nedir bilmeyen tipler... 

Merkezi yönetime ve  karar verici siyasilere olan yakınlık liderin adını kullanan nice ahlak yoksununu hiç olmayacak bir işe, ranta, rüşvete, müteahhitliğe cesaretlendirdi.  Müteahhit denince sadece inşaat akla gelmesin lütfen.

Farklı alanlardan rant devşiren, kendilerini sözüm ona liderin adamları olarak anlatan bu müteahhit tipler için  her değer hedefe ulaşmak için mübah görüldü. En kutsal değer  olan din dahi  adeta bir sömürü malzemesi olarak kullanıldı. Kopyala yapıştır şeklinde  “Hayırlı Cumalar” mesajları  adeta bir eğlence oyunu olarak görüldü ve balon patlatma oyunu gibi ardın sıra yukarıdan aşağıya değil sadece yukarıya cuma mesajları atıldı.

Lideri temsil edenler:

• Servetlerini artırdı.

• Kibirini artırdı.

• Gösteriş ve riyakarlık soy isimleri oldu. Millete ait olanlar ile aile ve yakın çevre dahil edilerek saadet zinciri oluşturuldu… 

Tüm bunların hepsi sanki lider haberdardır algısı ile yapıldı.

Şakşakçıların  söz konusu yükselişi, makamları işgal edişi lidere koşulsuz bağlı olanları üzdü ve lider mi bunu istiyor sözünü kullanır hale getirtti.! Kırgınlıklar, kızgınlıklar davanın kendisinden ve  herşeyden habersiz liderden kopuşa neden oldu ve oluyor...

LİDER ADINA  LİDERE RAĞMEN SÖMÜREN YENİÇERİ AĞALARI:

Basında lideri savunan insanların profili giderek bozuldu. Gücün kulları, şakşakçılar, menfaatperestler, samimiyetsizler, mazoşistler, psikopatlar vitrini kapladı. Karekter zayıf olunca bu tipler kendilerini kabulettirtme telaşına düştü. Daha fazla kabul için daha çok çığrından çıktılar. Terörist ilan ettiler,hain tanısı koydular...yaptılarda  yaptılar ...  Milletin korkutan zalim yöneticilerden neler çektiği  ortada tüm çıplaklığıyla dururken lider, bu kimseler eliyle öyle savunuldu ki bu kişilerin abartılı savunmalarını, öfkelerini, kibirlerini, üsttenci dillerini ve lider adına yaptıkları tehditleri görenler liderden adeta soğudular. 

4. Murat,içki ve tütün yasağını niçin getirmiştir bunu kaç kişi bilir? Kahveleri niçin kapatmıştır kaç kişi bilir?

Ancak bu doğru yasakları kraldan çok kralcılar  öyle kötü uygulamışlardır ki halk adeta padişaha topyekûn düşman kesilmiştir. Medyadaki bu kötü vitrin, bu mübalağalı savunma lidere düşman biriktirtti.

KURT  POSTUNA BÜRÜNEN ÇAKALLAR İLE DOLUNAY TÖRENİ.

Diplomalı,nitelikli bireylerin iş bulamadığı torpil sahibi yanlış post ile öne çıkanların makam bulduğu bir toplumsal yapı oluşturuldu ve lider bundan haberdardır mesajı verildi. Böyle olunca halk sessiz bir isyan için ağlayarak iç dünyasında bir kopma hareketi başlattı. Şimdilik sesiz olan bu kopuş tamir edilmez ise tarihin tanımı yeniden hatırlatılarak bir mesaj verilecek.Verilcek olan  mesaj sadece lideri değil ders verecek olan koşulsuz sevenleride üzecek.     Liyakat   yok olunca  ilkesiz biat kültürü egemen oldu. İnisiyatif kullanmak, ilkeli duruş sergilemek giderek zorlaştı. Torpil kapısı sahiplerine  rızkın sahibi muamelesi yapılldı. Ehliyet sahibi olmayan kişiler elinde kamu kaynakları gelişigüzel...

 Ali babanın bir çiftliği  var havasından. Böyle olunca hakedenler  hiç olmadığı kadar fazla olmaya başlayan kıraathaneler de lideri konuşur hale geldi.!

Z kuşağı  öcü bir kuşak değildir. Analiz gücü yüksek olan bir kuşak. Çünkü her gün dünyaya ait yüzlerce bilgiye anında ulaşabiliyor.

Lider bütün bunlardan haberdardır mesajı verildi. Tepki verenler olunca, eskiden hastahane  duvarlarından asılı olan parmağı dudaklarından sus işareti yapan hemşire resmi kırmızı kart gibi gösterilir oldu.

LİDERE MESAJ:

Muhtemelen hepimiz hayatımızın bir noktasında dibe vurduğumuzu hissetmişizdir. Bir şiirle neler yaşandı bilmeyen yok   sözünü ettiğim güçlüğü biliyor olmalısınız. Hayat bizi yıkıp geçen ve kendimizi umutsuz, karamsar ve dağılmış hissetmemize sebep olan ruhsal, duygusal ve fiziksel güçlükler sunar. Bu noktaya geldiğinizde tek bir çıkış yolu vardır çünkü daha aşağı gidemezsiniz.

Ama bütün bunları zaten biliyorsunuz. Yere düştünüz ve tekrar ayağa kalktınız. Tıpkı Simurg Kuşu gibi, küllerinizden tekrar doğdunuz. Dibe vurmak size önemli bir hayat dersi verdi. Ama insan olarak tekrar aşağı kayabileceğinizi bilmelisiniz.!

LİDER TAKAR MI BİLMEM .SUSARSAM DALKAVUK OLURUM.

1.Bağlanmaksızın acınızı hissedin. Hz.Yusuf ve kuyu hadisesi tüm çıplaklıgı ile ortadayken hiç bir ayrilik ve kopuş üzmez.  Yoldaki işaretlerdir zindandan dan Mısır'a kral kılan.

2. Düşünmek için kendinize zaman tanıyın. Tedbili kıyafet ile sokağa inin. İlk önceliğiniz marketler olsun.

3.Zihninizi akışına bırakan bir aktivite bulun. Çünkü bu halk sizi böyle sevdi.Spontane ve samimi bir duruş .

4. Kent konseylerini etkin hale getirin ve meşvereti  güçlendirin.

5.Sizinle olanlar sizinle yer edinenler oldu . Siz ise bu halkın  her şeyi sizin için göze almasıyla dik durdunuz ve güç sahibi oldunuz. Sizinle var olanları değil siz karşılıksız seven milyonları muhatap alınız.

6. En azından size bilginin geldiği sistemin  başına doğru adamlar koyunuz. Gelen on şikayetten ikisini okusanız yeterli.

 .....

 .....

Dilsiz şeytanların şerrinden Allah'a sığınırım.