Yerlerde yuvarlanan AK Partili meclis üyesi, partisinden ve görevinden istifa etti Yerlerde yuvarlanan AK Partili meclis üyesi, partisinden ve görevinden istifa etti

Ülkemizde asrın felaketi olarak anılan 6 Şubat depremleri üzerinden tam bir yıl geçti. Birinci yıldönümünde Hatay’da düzenlenen anma etkinliklerinde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeni dönemde de CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilen Lütfü Savaş’a halk tarafından yoğun tepki gösterildi.

Ortaya çıkan görüntülerden sonra Savaş'ın adaylığı da tartışılmaya başlandı. 

"PARTİMİZ BİR KARAR VERECEKTİR"
Lütfü Savaş'ın tepki görmesinden sonra konuyla ilişkin bir televizyon programında açıklamalarda bulunan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba şunları söyledi:

"Genel Başkanımız en başından beri 'Ankete bakacağım, vatandaş ne diyor ona bakacağım' dedi. Anketlerin tamamında Lütfü Savaş önde çıktı. Genel Başkanımız Savaş'ı aday göstermeseydi 'Kurultay nedeniyle hesaplaşıyor' denilecekti. Bundan da biraz uzak duruldu.

Karar tabii kamuoyu tarafından tartışılıyor, parti de bir karar verecektir bununla ilgili. Genel merkezin yetkisinde olan bir şey. Genel merkezin vereceği karara bağlı. Bizim açımızdan da değerlendirilmesi gereken nokta. Bütün siyasetçiler açısından aslında değerlendirilmesi gereken bir nokta. Bütün suçu Savaş'a yıkmanın anlamı yok ama herkesin de buradan payını çıkarması lazım." İfadelerini kullandı.