Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava tahmin raporunu yayımladı. Buna göre raporda İstanbul başta olmak üzere 17 il için sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunuldu. Ayrıca AFAD, yağışların kuvvetli olacağını belirterek yaşanabilecek sel, baskın gibi olumsuz olaylara karşı vatandaşları uyardı.

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu havanın etkisi altında olacak. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Van, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde ise yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ile Tekirdağ'ın doğusu, Bursa ve Balıkesir’in kuzeyinde, Çanakkale’nin doğusunda, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Adana'nın doğusu, Osmaniye ile Hatay çevrelerinde yer yer kuvvetli ve çok kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI 3 İLA 5 DERECE AZALACAK
Hava sıcaklığını ise Batı kesimlerde yağışla birlikte 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın Genellikle kuzeyli, yurdun güney kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında kuvvetli esmesi bekleniyor.

Yurdun batı ve iç kesimleri için "toz taşınımı" uyarısı Yurdun batı ve iç kesimleri için "toz taşınımı" uyarısı

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların yarın(Cumartesi) sabah saatlerinden ; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ile Tekirdağ'ın doğusu, Bursa ve Balıkesir’in kuzeyinde, Çanakkale’nin doğusunda, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu ve Adana'nın doğusu, Osmaniye ile Hatay çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75) yağış beklendiğinden yaşanabilecek sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

17 İL İÇİN UYARI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Adana, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Hatay, İstanbul, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük, Osmaniye ve Düzce için sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunuldu.

AFAD'DAN UYARI
AFAD, tarafından yapılan açıklamada Meteoroloji’den alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre; 30 Eylül Cumartesi günü, sabah saatlerinden itibaren; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ile Tekirdağ'ın doğusu, Bursa ve Balıkesir’in kuzeyinde, Çanakkale’nin doğusunda, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde, Adana'nın doğusu, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli yağış bekleniyor. Vatandaşlarımızın sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz. ifadeleri yer aldı.

VALİLİKTEN UYARI
İstanbul Valiliği sosyal medya hesabından, “Meteorolojik değerlendirmelere göre; Yağışların yarın (Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren İstanbul’da yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli olması bekleniyor. Olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verdi.