Eylül ayının ikinci yarısına girilmesiyle birlikte hava sıcaklıklarında düşüş yaşanırken, yurdun birçok bölgesinde serin hava ve sağanak yağış etkili oluyor. Meteoroloji'nin son değerlendirmelerine göre, yağışların yarın etkisini artırması bekleniyor.

İSTANBUL'DA SAĞANAK YARIN DA DEVAM EDECEK

AKOM'dan İstanbul'a uyarı: Sağanak geliyor
AKOM'dan İstanbul'a uyarı: Sağanak geliyor
İçeriği Görüntüle

İstanbul'da bugün aralıklarla etkili olan sağanak yağışın yarın da devam etmesi bekleniyor. Kuzeyli yönlerden esecek rüzgarın da hava sıcaklığının daha düşük hissedilmesine neden olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji'nin tahminlerine göre megakentte yarın en yüksek hava sıcaklığı 26 derece olacak.

Yağışlı Hava Ve Şemsiye

12 ŞEHİRDE SARI KODLU UYARI

Kuvvetli sağanak yağış beklenen 12 şehir için sarı kodlu uyarı yapıldı.Ankara, Afyonkarahisar, Antalya, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Eskişehir, Isparta, Muğla, Uşak ve Kırklareli'nde etkili olması beklenen kuvvetli yağış nedeniyle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Sabah saatlerinde etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve yağış sırasında kuvvetli rüzgar ile ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

ANKARA VALİLİĞİNDEN DE UYARI

Başkent Ankara'da beklenen kuvvetli sağanak nedeniyle Ankara Valiliği de uyarıda bulundu.Valilik tarafından yapılan açıklamada, Ankara çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtilerek, "Sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadelerine yer verildi.

YARIN HAVA SICAKLIKLARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre yarın en yüksek hava sıcaklığının İstanbul'da 26, Ankara'da 23, İzmir'de 30, Antalya'da 27 derece olması bekleniyor.

Adana'da 33, Diyarbakır'da 35, Erzurum'da 26, Trabzon'da ise 24 derece hava sıcaklığı tahmin ediliyor.