Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Yunanistan devlet televizyonu ERT’ye konuştu.

İşte Miçotakis'in açıklamalarından öne çıkanlar:

YUNANİSTAN'IN F-35 SATIN ALMA SÜRECİ

Hükümetinin jeopolitik olarak ayak izlerini güçlendirdiğini belirten Yunan Başbakan ABD'den F-35 satın alma talebinin artık olgunlaştığını kaydederek "ABD ile ilişkiler ekonomide olduğu kadar jeopolitik alanda etkili. Yunan hükümeti F-35'in satın alınması için bir talepte bulundu ve bunun yakın zamanda Amerikan makamları tarafından onaylanacağına inanıyorum." dedi.

Polis merkezinde dehşet! Bir polis meslektaşlarına ateş açtı Polis merkezinde dehşet! Bir polis meslektaşlarına ateş açtı

TÜRKİYE'NİN F-16 ALIMINA ENGEL OLMAYIZ

Miçotakis konuşmasında Türkiye'ye F16 satışına atıfta bulunarak, "Savunma ekipmanının başka bir ülkeye satışına bir fren koymayacağız" dedi.

Yunan Başbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atina ziyareti ve Türk-Yunan ilişkilerine ilişkin gelen soru üzerine, "Lahey'e gitmeye yakın değiliz ama bir yıl önceki kadar uzakta da değiliz. Türkiye ile saldırgan söylemlerden uzak, iyi ilişkiler içinde olmak ve farklılıklarımızla yaşamayı öğrenmek zorundayız." dedi

YUNAN ADALARINA VİZESİZ SEYAHAT MARTTA BAŞLIYOR

Açıklamasında Türkiye ve Yunanistan'ın Mülteci-göç alanında daha iyi işbirliği yaptığına dikkat çeken Yunan lider, "Türk vatandaşlarının Yunan adalarına vizesiz seyahat edebilmesi için bir anlaşma imzalamayı başardık. Önümüzdeki Mart ayından itibaren uygulamaya konacak bir anlaşma" dedi.

Miçotakis Türk vatandaşlarının anlaşmadan hem tüm ilkbahar hem de tüm yaz boyunca faydalanacağını belirtti ve "bu anlaşmanın sürekli olacağına inanıyorum" dedi.