Elon Musk, Twitter’ı X olarak yeniden markalaştırmaya çalışırken her ikisi de önemli ticari markalara sahip olan Microsoft ve Meta ile yasal sorunlarla karşılaşabileceği konuşulmaya başlandı.

Geçtiğimiz hafta sonu Elon Musk, Twitter'ın mavi kuş logosunu X ile değiştirme niyetini açıkladı ve ardından, X.com’u Twitter’a yönlendirerek bu niyetini resmi hale getirdi. Bu hamleyi, logoyu X logosu ile değiştirerek devam ettirdi. Ancak, belirli ticari markalar şu anda Meta ve Microsoft’a ait olduğu için, yeniden markalama planları yasal bir engelle karşılaşabilir.

Reuters tarafından tespit edildiği üzere, Microsoft şu anda "X" ticari markasının bir kısmına sahip ve Redmond devi 2003’ten beri bu markayı koruyor. Bu ticari markalama, Xbox donanımı da dahil olmak üzere çoğunlukla Microsoft oyun serisini kapsamasının yanı sıra, Twitter’ın yeni logosunun Xbox logosuna benzemesiyle başka bir sorunu daha ortaya çıkarabilir. Meta ise, şirketin sosyal ağlar için olduğunu belirttiği mavi ve beyaz bir "X" logosunu 2019 yılında ticari marka haline getirdi.

Türkiye’nin ilk askeri uçak motoru "TEI-TF6000" tanıtıldı Türkiye’nin ilk askeri uçak motoru "TEI-TF6000" tanıtıldı

Twitter, yeni özelliği ile şimdi de LinkedIn'in pastasından bir ısırık almaya çalışacakTwitter, yeni özelliği ile şimdi de LinkedIn'in pastasından bir ısırık almaya çalışacak
Şirketlerden herhangi birinin yasal bir dava açıp açmayacağına dair henüz bir bilgi bulunmasa da, bu durum Twitter’ın resmi yeniden markalaşma planını etkileyebilir. Reuters ile konuşan ticari marka avukatı Josh Gerben, “Twitter'ın bu konuda birileri tarafından dava edilme olasılığı %100” dedi ve devam etti: bulunuyor."

Musk, geçtiğimiz yılın sonundaki satın alma işleminden bu yana Twitter’ı çevreleyen çeşitli sorunları atlatmak için büyük bir çaba gösteriyor. Şirketin eski çalışanlarının açtığı davalarla karşı karşıya kalması, platformdan ayrılan reklam verenler, herkesin Twitter Circle tweet’lerini görmesine izin veren bir güvenlik ihlali ve çok sayıda işten çıkarma ile Musk’ın Twitter deneyi zorlu bir zaman geçiriyor.