Mutlak butlan kararı sonrası CHP'den ayrılarak Yeni Parti'yi kuran Özgür Özel, partisinin amblemiyle ilgili kamuoyunda başlayan tartışmalara cevap verdi.
"LOGO DEĞİL, İSİM TASARIMI"
Gazeteci Deniz Zeyrek'in YouTube yayınına katılan Yeni Parti Genel Başkanı Özel, mevcut görselin partinin resmi amblemi olmadığını belirterek, "Bu partimizin logosu değil, partimizin ismi. Partimizin ismini görünür ve farkındalık oluşturacak şekilde, hafızada kalacak şekilde tasarım yaptık." dedi.
YENİ AMBLEM İÇİN YARIŞMA SİNYALİ
Kalıcı logonun belirlenme sürecine dair izleyecekleri yolu anlatan Özel, "Asıl logoyu belirlemek için gerekirse yarışma açacağız, o yarışmada gelen önerilere bakacağız." diye konuştu.
KURULTAYDA RESMİYET KAZANACAK
Tasarım sürecinin tamamlanmasının ardından seçilecek yeni logonun nasıl yasal bir statü kazanacağını açıklayan Özel, "Kurultayımızda da o yeni logo resmileşmiş olacak." ifadelerini kullandı.
KURULTAY TAKVİMİ NETLEŞTİ
Logo açıklamalarının yanı sıra partinin genel takvimine dair de bilgi veren Özgür Özel, yeni logonun onaylanacağı büyük kurultayı ekim ayının sonu ile kasım ayının başında yapacaklarını söyledi.





