Rasim Ozan Kütahyalı kimdir?

30 Nisan 1981'de İzmir'in Bornova ilçesinde doğdu. Mühendis bir baba ve öğretmen bir annenin oğlu olarak dünyaya geldi. Aslen Kütahyalıdır. Amcası, bir dönem Cumhuriyet yazarlığı da yapmış Klasik Batı müziği alanında profesör olan Önder Kütahyalı'dır.

İzmir 60.Yıl Anadolu Lisesi'nden mezun olduktan sonra İstanbul'da Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okudu ancak 2. sınıftan ayrılarak üniversite eğitimini yarıda bıraktı.

Sinemaya yönelen Rasim Ozan Kütahyalı , 2002 yılında Sinan Çetin ile tanıştı. Bu tanışmanın ardından Sinan Çetin'in yapım şirketi Plato Film'de çalışmaya başladı. Burada metin yazarlığı yaptı. 2007 yılında Taraf'ın yorum sayfasına yazılar göndermeye başladı. Yazıları bir süre sonra oldukça ses getirdi ve Taraf'tan köşe yazarlığı teklifi aldı ve 10 Ağustos 2008'de Taraf gazetesi yazarı oldu.

2009 yılında Mahmut Övür ile birlikte Kanal T'de yayınlanan 'Politik Performans' adlı programda yorumculuk yaptı. Ayrıca Kanal T Ana Haberleri'nde de yorumcu olarak görev yaptı. CNN Türk'te Reha Muhtar'ın sunduğu 'Çok Farklı' programında danışman olarak çalıştı. Aralık 2009'dan itibaren Ters Cephe programında yorumculuk yapmaya başladı. 2011 yılında Star TV'de Berna Laçin ile 'Yerden Göğe' adlı programı sunmuştur.

Yunanistan, Türklere kapıda vize uygulamasını 10 adaya çıkardı Yunanistan, Türklere kapıda vize uygulamasını 10 adaya çıkardı

Yaptığı yayınlarda Gülen Cemaati ve hükümet lehine açıklamalarda bulundu. Cemaatin FETÖ'ye dönüşmesinin ardından siyasi analizlerden çok futbol yorumculuğu yapmaya başladı.

2011 yılından itibaren Beyaz TV'de Beyaz Futbol programında yorumculuk yapmaktadır. Canlı yayında kullandığı 'kusturmalı Boşnak saksosu' ifadesi nedeniyle 2017 yılında Boşnakların tepkisini çekmişti. Bu nedenle programla ilişiği 20 Kasım 2017 tarihi itibarıyla kesildi. Beyaz TV'ye de RTÜK tarafından program durdurma ve ağır para cezası verildi. 19 Kasım 2017'deki Beyaz Futbol isimli programda kullandığı ifadeler nedeniyle yargılandığı davada "halkın bir kesimini alenen aşağılama" gerekçesiyle, ertelemesiz 10 ay hapis cezasına mahkûm edildi.

19 Ağustos 2019'da Beyaz Futbol'a döndü ama tepkiler üzerine yeniden programdan ayrıldı.

8 Şubat 2020 tarihi itibarıyla Güneş gazetesinde köşe yazarlığına başladı.

2020'de Beyaz TV'de yeniden çeşitli programlara katılmaya başladı ve Boşnaklar'ın tepkisini çekti.

HaberTürk gazetesi köşe yazarı ve televizyon yorumcusu Nagehan Alçı ile evli olup ikiz kızları vardır.

2016 yılında 'Adam mısın?' sen adlı filmde oynamıştır.